Магистралата от Ламия до Пиерия в посока Солун остава затворена,

...
Магистралата от Ламия до Пиерия в посока Солун остава затворена,
Коментари Харесай

Кристина Димитрова с разказ за потопа в Гърция

Магистралата от Ламия до Пиерия в посока Солун остава затворена, както и от Пиерия до Лариса в посока Атина. Сред българите, които не съумяват да се приберат, се оказа и певицата Кристина Димитрова. Тя се намира на 30 километра от град Волос, когато водите стартират да прииждат. " В понеделник доста рано сутринта бяхме събудени от страховит екот, вода прииждаща, доста бурна и страшна от планината. Водата беше стихийна напряко, беше ужасно ", описа тя пред bTV.
Прочетете още
" Пътят беше съвсем на всички места залян, с наноси и тиня, минахме 10 километра във вода. След 10 километра навлязохме в една много дълбока вода, една приливна вълна от горната страна ни удари, покри ни и колата спря. Беше страховито, аз през живота си такова нещо не съм виждала ", добави певицата.

Пожарникари ги изтеглят до близкия град, дни наред обаче са без ток и вода. " Вчера имахме опция да тръгнем към България, само че стигнахме до Лариса и от там ни върнаха, като разбрахме, че целия град е залят ", описа Кристина Димитрова. В сърцето на страната - пет реки са се слели в една, заливайки цели села и квартали. " Отново се върнахме и в този момент малко се успокоихме и сме на изчакване ", сподели тя.

Гръцките управляващи предизвестяват, че заплахата от бедствието към момента не е отминала.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР