Магистрала "Струма" ще бъде завършена още през тази година, като

...
Магистрала "Струма" ще бъде завършена още през тази година, като
Коментари Харесай

Магистрала „Струма“, готова още тази година


Магистрала "Струма " ще бъде приключена още през тази година, като изключение ще бъде единствено сектора през Кресненското дефиле и тунела "Железница ". Това разгласи в студиото на Българска национална телевизия районният министър Николай Нанков. По думите му скоро стартира строителството на още 30 км от аутобана. Толкова ще бъдат приключени предварително, като стартирането им в употреба се чака през есента.

Паралелно с това държавното управление възнамерява и разширение на автомагистрала "Тракия " сред София и Пловдив поради натоварения трафик напоследък. Нанков даде образец, по какъв начин през този сектор единствено за едно денонощие по коледните празници 30 000 автомобила са напуснали столицата. По наставление на Европейската комисия ще се ремонтират и всички рискови тунели по автомагистралите - "Ечемишка ", "Топли дол " и "Траянови врата ", сподели още районният министър.

"Аз съм уверен, че 2018 година ще бъде с изключение на годината на толтаксите, а и на "Хемус ", защото стартираме действителното, физическо осъществяване на 26 км, 9,3 западна страна от Ябланица до пътен възел Боаза до Тетевенския разклон, нагледно казано. Проектираме още 50 км - ще стартираме с тръжните процедури за избор на реализатори до разклона за Плевен и от източна страна – от Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с действителното строителство през 2018 година ", означи още районният министър.

По думите на Нанков през 2019 година за леките коли винетките би трябвало да станат електронни, а за камионите над 3,5 т. ще бъдат въведени тол таксите. "Това беше главната логичност апропо - с изключение на множеството доходи в бюджета, да обърнем модела и да го създадем обективен и почтен за всички български жители. Да намерим баланс сред бизнеса и сред публичния интерес, защото няма друга страна в Европа, в която пътният бранш да се устоя от притежателите и ползвателите на леки коли ", изясни той.

Относно Програмата за енергийна успеваемост Нанков означи, че досега са санирани 996 здания. В същото време са утвърдени още 2022. За цялата стратегия досега има 80 сигнала за нередности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР