Магистрала “Струма край Дупница остава затвора и през следващите дни

...
Магистрала “Струма край Дупница остава затвора и през следващите дни
Коментари Харесай

АМ “Струма” край Дупница остава затворена, не е ясно докога

Магистрала “Струма ” край Дупница остава пандиза и през идващите дни след пожара в предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали наоколо до автомагистралата на 13 август. Движението ще се реализира по обходни направления, оповестиха от Агенция “Пътна инфраструктура ”.

Вчера екип от експерти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя направиха оглед на оборудването, което беше обхванато от пламъците.

Обследвани са стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са наранени 13 колони, от които 5 съществено, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на специалистите е, че елементи от моста и двете платна са мощно наранени от пожара и с оглед безопастността на придвижване е наложително прекъсване на трафика.

Преди да стартират незабавните аварийно-възстановителни действия е належащо да се направи обстойна оценка на положението на моста и спомагателни изследвания за поетапното възобновяване на придвижването, е мнението на експертите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за нужните ремонтни работи АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара.

Вчера от АПИ внесоха сигнал в Районната прокуратура в Дупница против притежателя на цеха. В него се показва, че под моста на Автомагистрала “Струма ” при 62-ри километър непозволено са били струпани леснозапалими боклуци. В сервитута на пътя, включващ съгласно Закона за пътищата проекцията на оборудването плюс два метра ограничаващи линии от двете му страни, е неразрешено депонирането на боклуци.

Преминаването в сектора от Автомагистрала “Струма ” сред п. в. “Дупница ” и п. в. “Бобошево ” остава лимитирано в двете направления. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. “Дупница ” по път I-1 (E-79) до п. в. “Бобошево ” на Автомагистрала “Струма ” и назад.

По предписание на ръководителя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура ” Георги Терзийски на шефовете на всичките 27 регионални пътни ръководства в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички уреди за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под оборудванията и прилежащия сервитут.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР