Магистрала от Видин до София ще има. За това се

...
Магистрала от Видин до София ще има. За това се
Коментари Харесай

До 2022 г. пътят Ботевград - Видин може да е изцяло завършен

Магистрала от Видин до София ще има. За това се схванаха на среща в Министерски съвет през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и районният министър Николай Нанков с протестиращите от района. Още на идващото държавно съвещание ще бъде признато решение за построяването на пътя и тунел под Петрохан. След срещата министър Нанков изясни, че става дума за напълно ново трасе, в някои от секторите пътят ще е скоростен, а в други - автомагистрала. Следващата сряда ще се решат и съответни периоди за построяването на Коридор номер 4 в сектора от Ботевград до Видин.

До 2022 година пътят Ботевград - Видин може да е напълно приключен, като до края на 2020 ще бъде направено всичко допустимо да бъдат издигнати най-тежките секторите, които са Ботевград - Мездра и Видин - Ружинци. До началото на 2021 година може да направи и уголемение на пътя до Монтана, осведоми министърът на районното развиване и благоустройството.

В сряда държавното управление ще одобри решение за построяването на пътя от Ботевград до Видин, по продължение на трасето E-79, и тунела под Петрохан. В него би трябвало да бъдат станат ясни и съответните периоди.
" Те ще бъдат индикативни, защото доста от процедурите не зависят от волята на възложителя, на Министерството, на Министерски съвет ", изясни министър Нанков.
По думите му на съвещанието на Министерския съвет в сряда ще бъде взето решение, което ще даде изясненост в какви времеви рамки ще завърши изцяло този план. Той разясни, че пътят в някои сектори ще бъде скоростен, а в други ще бъде автомагистрала.

По отношение на тунела под прохода Петрохан районният министър изясни, че за там сега се правят геоложки изследвания, а незабавно след тях ще бъдат предоставени и прединвестиционните изследвания. Този план ще се осъществя под формата на публично-частно партньорство.

Представители на протестиращите обявиха, че са задоволени от срещата с премиера Бойко Борисов и министър Нанков и обявиха, че на следващия ден няма да блокират пътя и приключват митингите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР