Магистрала Хемус се очаква да бъде завършена през 2027 година,

...
Магистрала Хемус се очаква да бъде завършена през 2027 година,
Коментари Харесай

Хемус ще стигне до Търново през 2025 г., до края – през 2027 г.

Магистрала " Хемус " се чака да бъде приключена през 2027 година, а секторът до Велико Търново - 2025 година. Това съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов пред публицисти в неделя в Плевен, където със седемгодишните си близначки с евключи в маратона на другарството, чиято идея е да се помогне на деца с интелектуални усложнения..

Пари за пътища има, сподели Гроздан Караджов:

" По " Хемус " имаме инхаус процедури, които не са направени по най-прецизния от позиция на закона метод ", разяснява за следващ път той.

" В последните четири месеца не е имало заплащания, само че се надявам в напълно скоро време да ни дадат този дългочакан отчет юристите за рисковете при другите разновидности. Веднага щом се позволи, ще разплатим цялата сума, пари в действителност има ", добави министърът.

" Извършваме юридически одит на разновидностите, примерно при преустановяване на инхаус договорите какви опасности носи страната, дали ще си получим назад дадените задатъци, по които няма направено безусловно нищо и дали няма да претърпим спомагателен риск от 15 % наказателна клауза, както са подписани тези контракти. Ако се стигне до някакъв компромисен вид, то той ще бъде тези контракти да станат прецизно строителни контракти, където гаранцията напълно ще се носи от изпълнителите ", уточни Караджов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР