Магистрала Хемус може да е напълно готова през 2027 г.,

...
Магистрала Хемус може да е напълно готова през 2027 г.,
Коментари Харесай

Магистрала Хемус готова най-рано през 2027 г.

Магистрала " Хемус " може да е изцяло подготвена през 2027 година, само че единствено в случай че няма нито едно обжалване. Това съобши инж. Бисер Йорданов, шеф на дирекция в АПИ, по време на разискване на стратегическите инфаструктурни планове в Министерство на регионалното развитие.

" Сторителните действия по седми и осми сектор ще могат да стартират да се извършват през 2024 година Те ще продължат 36 месеца. На седми участък  би трябвало да се реалокират 3 километра от трасето, тъй като попадат в свлачищна зона. На осми сектор част от трасето попада на територията на ловно стопанство " Черни Лом ", където има популация от благородни елени и ловното стопанство не е според оттова да минава автомагистрала ", изясни инж. Йорданов.

По думите му отчужденията, най-малко до момента в който няма механически план, няма по какъв начин да стартират.

" Другите три сектора - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, само че и там строителните действия към този момент не могат да стартират ", стана ясно от обясненията на инж. Йорданов.

Вицепремиерът Гроздан Караджов свика работно съвещание за развиването на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата стратегия за ремонт на пътищата. В съвещанието вземат участие шефовете на Агенция " Пътна инфраструктура ", на Института по пътища и мостове и на държавното дружество " Автомагистрали " ЕАД.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР