Магичните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА на Фондация Стоян Камбарев“ продължават да

...
Магичните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА на Фондация Стоян Камбарев“ продължават да
Коментари Харесай

Магичните елхи на таланта дават надежда на десетки талантливи деца

Магичните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА на Фондация „ Стоян Камбарев “ не престават да красят новото пешеходно пространство пред Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ”. Те ще радват столичани и гостите на града до края на януари, а през април ще бъдат дарени на Столична Община и засадени в Гората на Таланта. Тази година триметровите живи елхи са още по-красиви, отрупани с прелестни играчки и светещи гирлянди.           

    

За пета поредна година ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА сбъдват фантазии, посредством благородната си задача 3 в 1:  Украси столицата! Подкрепи гений! Продължи живота на новата иглолистна Гора на Таланта! Благотворителната акция се реализира с формалното партньорството на PROPLANTS и Столична Община и с поддръжката на ПРИЗМА - Светлинни решения и IDEAcomm.

 

Благодарение на акцията, обичайно бяха раздадени 15 креативен стипендии на изумителните музикални гении, лауреати и открития на Фондация „ Стоян Камбарев “ и членове на едноименната Академия.В средата на януари е време, да ви срещнем и с даровитите деца, които получават едногодишни стипендии, като тази година подкрепените многодетни фамилии са 18!

 

За първа година в огромното семейство на Фондация „ Стоян Камбарев “ шестте деца на младото сем. Атанасови от Варна.Един брат и пет сестрички! АНТОН, който е на 15 години, АНА на 11г., АНДРЕЯна 9г., АНАСТАСИЯ  на 7г.  АЛЕКСИЯ на 4г.и най-малкото дарование в фамилията АНГЕЛА, която е едвам на3 годинки.Всички те танцуват или пеят в Детски хор „ Хорал “, танцова балетна школа „ Електра “, танцова школа „ Вива денс “, „ Танцова балетна школа за принцеси “ и Детски хор „ Песнопойче “.

 

ДАЛИЯ ГЮЛАЙ е от Велико Търново, 11 годишна прелестна певица, притежател на доста интернационалните награди и дипломи. Част е от вокална групировка " New Voices " на Десислава Станкова. Има по-голям брат Денис и тригодишна сестричка Алия.

 

ЕЛИСА ДОНЧЕВА е на 15 години от Варна. Лиси е елегантен гений и от напълно дребна мечтае за международната сцена, като учи балет в школата на Бистра Бъчварова в родния си град. Има две по-големи сестри - Симона и Мерая.

 

СВЕТОСЛАВ ПЕЙЧЕВ вече е на 16 години. Живее в град Лъки в Родопите и има трима братя. Талантът му е видян от учители в локалното читалище, които дружно с майка му упорстват той да учи каба гайда при Петър Янев - гайдарят на Валя Балкански.

 

ПЛАМЕНА ГЕОРГИЕВА е на 17 година от Бургас. Мултиталант- тренира акробатика и 4 пъти става безспорна републиканска шампионка..Учи ударни принадлежности в Музикалното учебно заведение. Нейна безспорна пристрастеност е брейк денс танцът. Има дребен брат и две сестри, като едната - Йоана свири на флейта, пиано и тренира спортни танци.

 

КРИСТИАНА КИРИЛОВА е на 19 година от Велико Търново. Загубва зрението си при раждането си, само че това не пречи на големия й музикален гений. Учи пеене при Десислава Станкова / " New Voices ". Освен на български пее на британски, френски и испански, има доста интернационалните награди, дипломи. Има сестра Траяна и брат Денис.

 

КАЛОЯН ПРАМАТАРОВ е на 18 год. от град Бургас. Има две сестри - Елина и Яна. Посвещава се на ударните инструментив НМУ " Любомир Пипков " в София. Той е надарен инструменталист с редица концертни, фестивални и конкурсни участия, доста награди, грамоти и дипломи.

 

КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ е роден в Смолян преди 19 години, има брат Стефан и сестра Боримира. Като дете стартира да свири на виолончело и китара. Приет е да учи в НМУ " Любомир Пипков " в София, където обаче се насочва към арфата.

 

СОФИЯ АЛЕКСАНДРОВА е на 15 години от  Варна. От дете свири на флейта и се занимава с класическо пеене. Изключителната Софие носителка на десетки интернационалните награди и като певица, и като инструменталист. Тя има трима братя - Адриан на 11 г, който се занимава с изобразително изкуство, Пресиан на 9 година, който е в музикалното учебно заведение с ударни принадлежности и най-малкият им брат е Тервел на 4 год.

 

КАЛИНА МЛАДЕНОВА е на 11 година и свири на цигулка. Сестра й АНА МЛАДЕНОВА е на 12 година и е пианистка в седми клас в музикалното учебно заведение с учител Мария Богданова. Ана и Калина имат по-голям брат Йоан, който към този момент е първокурсник в Националната музикална академия  “Проф. Панчо Владигеров ”, София.

 

СИМОНА СЛАВКОВА е 16 година мултиталант от Бургас. Заниманията ѝ включват солово, камерно и оркестрово свирене на перкусии, хорови осъществявания, има клавирни прояви, занимава се с комбинация и аранжиране. Отличена е в редица концерти на български и европейски подиуми, национални и интернационалните състезания.

 

МЕЛИСА ДАСКАЛОВА е на 17 години  учи „ Поп и джаз пеене “ при II СУ „ Проф. Н. Маринов “ гр. Търговище. Тя е  активен участник в културния живот на учебното заведение си, града и България. Многократно е печелила призови оценки от национални и интернационалните състезания.  

 

САМУИЛ и БОРИС БОНИН на 14 година и брат им СИМЕОН на 9 година свирят на пиано. Близнаците от 7 години, а дребният от 3 години. Мони пее в " Хора на софийските момчета ". Сами играе няколко сезона в Театър Сфумато, в " Зимна приказка " с реж. Маргарита Младенова. Близнаците Самуил и Борис играят в баскетболен  " ЦСКА ". Сами е бил формален представител на България на Junior Handling на Euro Dog Show Budapest 2022 и формален представител на България на Crufts на Junior Handling Birmingam. 2023. Тримата имат сестричка - Изабела на 9 месеца.

 

С доста любов, Фондация „ Стоян Камбарев “ поддържа и децата от две фамилии на другари от артистичния свят - това на Димо от P.I.F., който шокиращо загуби битката с ковид и остави млада брачна половинка и две напълно дребни дъщерички и това на обичания актьор Йосиф Шамли и неговите прелестни дъщери. Имаме още 3 подкрепени многодетни фамилии, само че те избират да бъдат анонимни и ние почитаме желанието им.

 

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е най-красивата Коледна Еко Благотворителна кампанияу нас! Това е единствената дарителска самодейност на Фондация „ Стоян Камбарев “ и поддържа освен своителауреати и гении, само че и даровити деца от многодетни фамилии в потребност. Успехът й през миналите години беше впечатляващ. Всеки може да направи подаяние, закупувайки своя жива приказно украсена коледна елха с брандирана табелка и персонални празнични пожелания.

 

Ето какво показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - основател и подстрекател на Коледната акция и Председател на УС на Фондация „ Стоян Камбарев “:   

 

„ Имаме 37 приказни живи Елхи на Таланта! Над 7400 коледни играчки, 500 метра гирлянди и близо километър светлинна декорация с над 1 000 лампички!  Безкрайно благодаря на всички благодетели, отпред с нашата коледна самодива Петя Нановскаот PROPLANTS- водач в ландшафтния дизайн и озеленяването, която за поредна година ни подари всички тези фантастични живи елхи! Благодарение на приятелите ни от ПРИЗМА - Светлинни решения, Елхите ни още веднъж греят с магична светлинна декорация, а за сериозната аутор акция на Коледната Еко самодейност заслугата още веднъж е на IDEAcomm.Нашите ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са разнообразни и неповторими, тъй като всяка една от тях носи идентичността на донора си, само че най-важното е, че сбъдват Коледата на прелестни даровити деца и многодетните им фамилии. “

 

Подаръци на децата бяха раздадени от сътрудниците от шоколадово прелъщение Мерси, Хиполенд, Технополис, Дилмано Дилберо, а адв. Анна Попова и нейното семейство Беа, Добри и Алия, подариха на фамилиите и ваучери за покупки от известна фешън верига.

 

Ето и всички коледни донори, които подадоха ръка на  Благотворителната акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА: УниКредит Булбанк - формалната банка на Фондацията, Нели Беширова - притежател на енергийния водач ABILICO (новото име на Риск Инженеринг),бизнесдамата Гергана Ташкова, фамилията на  д-р Мажена Георги и Александър Панови, Макс Гурвиц,Елина Желева и приятелите им, предприемачите Нешо Миранов, Звезделин Протопопов и Атанас Динев, Тechopolis иPractiker, АУРУБИС България,MЕRCI, Pernod Ricard Bulgaria, Pentagram, ELSA Bulgaria, POLPHARMA, CREDISSIMO, Transcontinental Business Consulting, INGRAM Micro Bulgaria,Маутай България, Информационно обслужване, филмовите компании на Деси Тенекеджиева NOVA Film и Black Sea Film, а от приказния ХИПОЛЕНД, с изключение на дарението, което направиха за своята Елха, приготвиха и дарове за даровитите деца.

 

Екипът на Фондация „ Стоян Камбарев “ приветства с добре пристигнали в Коледното семейство и новите си другари от Гранд хотел МИЛЕНИУМ и Гранд хотел София,Лукойл България, Unique Estate,BLD, Realto Group( Адрес, Имотека, BOpartners), AERO Technic BG, Мебели ВИДЕНОВ и Атаро Клима и Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ (ДП РДВ).

 

 

Последвайте Фондация „ Стоян Камбарев “

Инстаграм   https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

Фейсбук     https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev

Youtube      https://youtube.com/user/FoundationKambarev

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР