Магдалена Малеева постигна първа победа в турнира на легендите на

...
Магдалена Малеева постигна първа победа в турнира на легендите на
Коментари Харесай

Магдалена Малеева победи легендарната Мартина Навратилова

Магдалена Малеева реализира първа победа в шампионата на легендите на Ролан Гарос. Във втория си мач от група Б някогашната №4 в света и партньорката й Рене Стъбс от Австралия завоюваха с 6:4, 6:3 против великата Мартина Навратилова (САЩ) и Даниела Хантухова (Словакия). Срещата бе последна на втория по величина корт в Париж Сюзан Ланглен и продължи 64 минути, през които имаше доста майсторски отигравания и усмивки.

 

Малеева и австралийката реализираха общо шест пробива в мача, като в това време позволиха четири. Така Магдалена продължи триумфите си против носителката на рекордните общо 59 трофеи от Големия шлем Навратилова, против която имаше две победи като състезателка – през 1992 година на US Open и в Чикаго през 1994 година

Малеева и Стъбс стартираха в конкуренцията с трагично проваляне от италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавоне с 5:7, 6:7(5) във вторник.

В последната си среща от първата фаза на шампионата те ще се изправят против Чанда Рубин (САЩ) и Сандрин Тестю (Франция). Победителките в групата се класират за финала. За момента Малеева/Стъбс и Навратилова/Хантухова са с по една победа и загуба, а италианките Пенета и Скиавоне имат един триумф.
47-годишната Малеева е достигала до четвъртото място в света на сингъл, като има общо 10 трофеи поединично в 21 финала в кариерата си. При женските двойки тя е спечелила 5 трофея от 10 финала, а най-предното й класиране в ранглистата на WТА при дуетите е 13-о място.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР