Магдалена Христова е родена на 25.02.1977 година в град София.

...
Магдалена Христова е родена на 25.02.1977 година в град София.
Коментари Харесай

Известната ни лекоатлетка Магдалена Христова навърши 47 години и призна кой сбъдва всичките й мечти

Магдалена Христова е родена на 25.02.1977 година в град София. Завършила е спортното учебно заведение на Локомотив София и НСА " Васил Левски “ със компетентност треньор. Тя е една от най-успешните ни състезателки в скока на дължина за последните 20 години. Все още държи националния ни връх в дисциплината за дами в зала (6.91 м от 1998 г.) и върха ни за девойки под 20 години (6.94 м от 1996 г.). Дългогодишна национална състезателка и многократна шампионка на България. Христова е притежател на международна купа в скока на дължина от шампионата за състезатели над 35 година във Финландия. А напролет на 2023 година завоюва международната купа в дисциплината, само че този път в зала. 

От 2012 година тя е създател и треньор на клуб за лека атлетика Priority Sport.

На 25 февруари Маги Христова навърши 47 години. Тя разгласява фотоси от тържеството в персоналния си профил във Фейсбук и написа: " Всяка минала година всички вършим равносметка, за мен началото й стартира след раждането на моя наследник Богомил. Той сбъдва всички мои персонални фантазии и триумфи.

С него станах международен първенец и рекордьор тази година и европейски първенец. В професионален проект най- огромният ми триумф е лека атлетика в клуб " Приорити спорт ", където имам прелестни деца, доста съм горда с тях. Те всички са същински другари и същински тим.

Създадохме Атлетическа лига-GOKIDS, която дава изключителна възможост на децата да се изявят и да бъдат стимулирани да не стопират да упражняват.

На надпреварата те изпитват всички тези страсти на еуфория, горделивост, благополучие, отчаяние, болежка и горест. Всички те са част от техния живот. Всички тези усеща ги учат за оправянето в живота и след спорта!

Благодаря на всички мои малко, само че същински другари ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР