Магдалена Добрева трогна потребителите в социалната мрежа Фейсбук след като

...
Магдалена Добрева трогна потребителите в социалната мрежа Фейсбук след като
Коментари Харесай

След 20 години учене, работа и спестяване на пари в големия град, те се завърнаха на село

Магдалена Добрева трогна потребителите в обществената мрежа Facebook откакто показа персоналната си житейска история.

В дълга обява, дамата споделя, че дружно с приятелят й - Емил, са отпътували за огромния град, с цел да се изучат и да градят кариера, в следствие обаче у тях се зародила концепцията да се завърнат на село. Идеята им е била селото, в което ще живеят да дава отговор на критериите им.

" Здравейте, хора! Минавам да опиша и за нас, да дам малко кураж, опит и ентусиазъм на актуалните и бъдещи селяни. Ние сме Маги (36) и Емо (43). И двамата от Родопите. Отидохме в огромният град, с цел да се изучим и градим кариера. И по този начин 20 години.... учене, работа и икономисване на пари. Време, в което у нас постепенно, само че несъмнено узряваше концепцията за завръщане на село. Но искахме селото да дава отговор на нашите критерии и макар, че си имаме невероятни родни места, ни се искаше нашето място да бъде там, където сами ще изградим домът си по този начин както си го представяме. ", написа Маги в обществената мрежа.

Двойката са разкрили съвършеното място за тях - безшумно селце в Сърнена междинна гора. Още при визитата си там, те са били сигурни, че това е тяхното място, макар че не е отговаряло на авансово намислените от тях критерии.

" И Вселената (както постоянно се случва с Божията промисъл) ни докара в едно безшумно селце в Сърнена междинна гора. Когато видяхме мястото просто знаехме, че е нашето (въпреки че не отговаряше на съвсем нито един от авансово намислените критерии).
Нямаше и спиращите дъха гледки в Родопите, само че пък имаше някаква друга, негова си магия. "

Маги и Емо са купили празен имот, с цел да построят фамилната си къща в селцето.

" Купихме празен имот 3 декара и взехме решение, че ще строим куполна къща. Всъщност по-точно би било да кажа, че мъжът ми ще я построи самичък (а аз ще бъда неразделно до него - главно за ентусиазъм и морална подкрепа). Тръгнахме по формалния ред и 3 години откакто купихме парцела най-накрая имахме мечтания Акт 16. "



Основно мъжът й се е погрижил за построяването на фамилното гнездо - от първата до последната копка. По този мотив Маги му е посветила и стихотворение:

" Тук е мястото да споделя, че всяко нещо от първата копка до края ( в действителност има още много работа) са дело на мъжа ми. Когато Бог му е давал заложба, е дал преизобилно - несъмнено това е една от аргументите към този момент 20 години да съм все по този начин влюбена в него, и по този мотив даже му посветих стихотворение:

Човекът с най-голямото сърце
построи сам, с двете си ръце
домът за своите деца -
Купол (Храм) на Любовта.
От основите, структурата и стените,
подовото, изолацията и вратите,
плочките, боята, дюшемето,
пейките, таваните, антрето,
през печката ракетна за дървата,
та до масата с мандала във средата.
И още: огледало от желязото ковано,
конче за детето, така мечтано.
Лампата с форма на Земята.
Сам инсталира дограмата.
Кухнята със плота.
И направи дръжки на вратите,
пусна кабели за тока, ВиК тръбите.
Спалнята и нея,
а в таблата вгради сърце
и преносно и безусловно,
Е+М= ВНЛ написа
благо и сантиментално
В банята направи лежанка за почивка,
а за кучето ни къщурка на двора.
Оградата от камък построи
градината с овошки засади.
А дивите овошки той ги ашладиса.
Как човек да се незалиса?
От сърце Благодаря ти Господи задето
събра ме преди 20 години със момчето, което
дарил си с най-чистото и откровено сърце,
и най - най златните ръце. "

Настъпването на коровирусната зараза е било явен знак за фамилията, че те би трябвало да изоставен огромния град. Жената споделя, че от ряз са напуснали работните си места, без даже да имат визия какво ги чака.

" Когато ПланДемията стартира, за нас това беше явен знак, че е време да се изнесем дефинитивно от града. Преместихме се внезапно (с 11 годишната ни тогава дъщеря) безусловно за 2 седмици с по 2 чанти с облекла. Напуснахме от раз скъпоплатените си специалности в града, без да имаме ни най-малката визия какво следва и в действителност ще вършим в следствие. Купихме прилежащата къща до нашия парцел, с цел да има къде да живеем до момента в който стане подготвен Куполът. "

В този интервал се случва едно от най-радостните събития в живота на Магдалена - тя забременява и ражда второ детенце. Това било огромна наслада и за съселяните, защото в селото бебе не се бе раждало от 13 години.

" Междувременно Вселената ни изненада, тъй като забременях и се роди второто ни детенце (голяма наслада и изненада за селото ни, в което бебе се е раждало последно преди 13 години). "



" Пиша тези неща, с цел да дам кураж на хората, които се съмняват или тормозят по какъв начин или дали ще се оправят. За тези три години нито един път не ни е хрумнало да се върнем в града, при все това нямахме никаква визия какво и по какъв начин ще се случва. Така да вземем за пример първата година се случи по този начин, че лятото цялостен месец нямахме вода, мъкнехме туби насам -натам, поливахме се с канчета и колкото да се къпехме, само че нито за момент не ни хрумна да се връщаме в градския ни апартамент със всичките му улеснения.

Не беше елементарно, само че с Божията благословия и Абсолютно Доверие в Творецът се убедих, че всичко се подрежда по най-хубавия вероятен метод, когато сърцето ти е чисто и тупти с честотата на Любовта. С огромно предпочитание започнахме да обработваме двора, с концепцията да отглеждаме храната си, стараейки се да пречим допустимо минимум на природата.

Фармацевт съм по обучение, само че в нашето семейство медикаменти не се одобряват, тъй като имаме вяра и знаем, че Бог е основал телата ни като съвършени самооздравяващи системи, които стига да не им пречим се изцеляват с доста Любов, молитва, слънце и Доверие в Творецът.


Тук е момента да благодарим на Христо Ашламинатора, чиито скъпи уроци ни помогнаха да ашладисаме освен дръвчета в нашия парцел, само че и по пътя към гората, с цел да могат хората, минавайки от там да берат плодове един ден.

П.п. Вероятно ще има въпроси какъв брой ни е излязло построяването на куполната къща. Ще отговоря по този начин - колкото би излязло за всяка друга къща. В нашият случай - спестяванията ни за 20 години+ 780 дни физически труд на мъжът ми всеки Божи ден от мрачно до мрачно (за в този момент тъй като има още много неща като курник и оранжерия).

П.п къщата, в която живеехме ремонтирахме радикално и може би ще обявим за продажба (но има още довършителни работи по тази причина ще е по-нататък, че денонощието не стига на мъжът ми за всичко), надявайки се да дойдат положителни хора, които също да имат дечица, тъй като това е един от дребното проблеми които имаме, че в наше село сме 60 тина индивида главно в пенсионна възраст...



П.п. качвам фотография по какъв начин е качвал гредите самичък, че има хора които се усъмниха, че е допустимо от самичък човек.

Пп. За отопление Емо направи ракетна печка с водна риза и подово на всички места. Отделно монтирахме и климатик за всеки случай. Тази зима ще разберем успеваемостта, тъй като като кубатура е значителен размера, който ще се отоплява. Но се надяваме изолацията от 25 см вата да подкрепи нещата доста.

По печката има още малко работа външно, ще я фотографирам когато е подготвена.

П.п. Парапета още не е завършен, евентуално някаква мрежа ще плетем.

П.п Мили хора, не съм очаквала подобен интерес и толкоз доста прелестни пожелания. Бих желала да мога да благодаря и отговоря на всеки един от вас, само че нямам физическата опция, тъй като съм непрестанно с бебето на ръце, а Емо не стопира да твори и сега.

Нека пожеланията, които изпратихте към нас се върнат назад към вас хилядократно увеличени.
Изпращам любовта си ".



Снимки: Магдалена Добрева
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР