Магдалена Андершон, досегашен премиер на Швеция и лидер на Социалдемократите,

...
Магдалена Андершон, досегашен премиер на Швеция и лидер на Социалдемократите,
Коментари Харесай

Магдалена Андершон подаде оставка като премиер на Швеция

Магдалена Андершон, доскорошен министър председател на Швеция и водач на Социалдемократите, публично подаде оставка, откакто призна провалянето си на изборите. Тя ще съобщи властта на дясна коалиция, включваща крайнодесните Шведски демократи и дясноцентристките партии.

Андершон призна провалянето си на конференция в сряда, само че подсети, че социалдемократите към момента са най-голямата партия в Швеция с над 30% от гласовете.

" Току-що бях при президента и подадох молбата си за освобождение от поста министър-председател на Швеция ", сподели тя незабавно след срещата си с президента Норлен.

Междувременно Андершон ще управлява преходното държавно управление преди съставянето на новото и остава водач на шведските социалдемократи. Тя протегна ръка на обичайна дясна партия " Умерени ", като ги предложения да си сътрудничат със социалдемократите. " Ако умерените желаят да си сътрудничат с мен вместо с Шведските демократи, вратата ми ще бъде отворена ", сподели тя.

На въпроса какво е чувството да предадеш властта, тя отговори: " Не става въпрос за мен, а за Швеция. "

Припомняме, че Улф Кристершон към този момент работи по съставянето на ново държавно управление след изборната победа с минимална преднина на обединението от десни и крайнодесни партии. Той е водачът на шведските консерватори.

" Сега стартирам работа по съставянето на ново и мощно държавно управление ", съобщи Кристершон. " Сега ще възстановим реда в Швеция! "

Десният блок получи 176 места. 73 от тях отиват при крайнодясната партия " Шведски демократи ". Една евентуална четирипартийната коалиция ще има нежно болшинство над левицата, която завоюва 173 места.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР