Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни

...
Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни
Коментари Харесай

Северна Корея: Без антиамерикански сувенири

Магазините за туристи в Северна Корея към този момент не продават пропагандни продукти срещу "империалистическа Америка ", която до момента беше главният зложелател на комунистическия режим, оповестява френският Le Figaro.

Жестовете на Пхенян за възстановяване на връзките със Съединени американски щати одобряват непредвидени форми. След срещата сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур севернокорейските магазинчета за туристи престанаха да продават пропагандни антиамерикански сувенири.

Според шефа на туристическата организация "Корьо турс " тези сувенири са били доста известни, а в този момент всички са отстранени.



Туристите в Северна Корея доста харесват типичните за диктатурата сувенири, които могат да се намерят в столицата и в демилитаризираната зона сред двете Кореи.

Наред с по-тривиалните дарове като женшенът или локалните алкохолни питиета магазинчетата предлагаха пощенски картички с политически послания, повлияни от пропагандните плакати на комунистическия режим. На тях можеха да се видят да вземем за пример тържествуващи бойци с лозунги в заповедна форма: "С обединените сили на цялата нация да унищожим провокативните измами на американската нуклеарна война! " или "Дайте ни каквато и да било заповед! ".





Забраната на тези сувенири е един от най-видимите признаци за смяната в тона на Пхенян.

Постепенно са изчезнали и антиамериканските плакати. "И освен на демилитаризираната граница. Всички антиамерикански плакати, които нормално виждам към площад "Ким Ир-сен " и в магазините на комунистическата тирания, са изчезнали ", споделя Биърд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР