Магазините за подаръци отвориха бавно на Бъдни вечер, въпреки че

...
Магазините за подаръци отвориха бавно на Бъдни вечер, въпреки че
Коментари Харесай

В навечерието на Коледа Витлеем прилича на призрачен град. Празненствата са спрени поради войната между Израел и Хамас.

Магазините за дарове отвориха постепенно на Бъдни вечер, макар че няколко отвориха, откакто дъждът спря да вали. Посетителите обаче бяха малко.

„ Тази година, без коледната елха и без светлини, има просто мрачевина “, сподели брат Джон Вин, францискански духовник от Виетнам, който живее в Йерусалим от шест години.

Той сподели, че постоянно идва във Витлеем, с цел да означи Коледа, само че тази година беше изключително отрезвяваща, до момента в който гледаше сцената на Рождество Христово на площад Мангер с бебето Исус, увито в бяла плащеница, напомняща стотици деца, убити в боевете в Газа. Бодлива тел заобикаляше сцената, сивите отломки не отразяваха нито една от радостните светлини и цветни прояви, които нормално изпълват площада по време на коледния сезон.

„ Не можем да оправдаем слагането на дърво и празнуването като обикновено, когато някои хора (в Газа) даже нямат къщи, в които да отидат “, сподели Алаа Саламе, един от притежателите на Afteem Restaurant, фамилен ресторант за фалафел единствено на някол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР