Магазините в Москва, специализиращи се в продажбата на алкохол, ще

...
Магазините в Москва, специализиращи се в продажбата на алкохол, ще
Коментари Харесай

Затварят магазините за алкохол в Москва

Магазините в Москва, специализиращи се в продажбата на алкохол, ще бъдат затворени от 28 октомври до 7 ноември в това число, осведоми в сряда в. „ Ведомости “. В този интервал в съветската столица е разгласен локдаун поради комплицираната епидемиологична конюнктура с ковид. На тези порти няма да работят заведенията за хранене, моловете, кината, спортните зали, учебните заведения и културните институти. Алкохолните магазини попадат под ветото, защото не отговорят на условието питателните артикули в тях да са повече от 30%.
Преди дни президентът Владимир Путин разгласи за неработни за цялата страна дните от 30 октомври до 7 ноември, като уточни, че по свое убеждение обособените райони могат да удължат „ непредвидената почивка “. Въвеждането на мярката се постанова поради комплицираната конюнктура с ковид в Русия, като страната ще компенсира загубите на бизнеса от неработните дни.
Случаите на ковид за денонощие през последните дни към този момент надвишават 33 000, а близо 90% от болничните кревати, предопределени за лекуване на пациенти с „ Ковид-19 “, към този момент са цялостни. Миналата сряда бе строшен следващият черен връх – умрелите от ковид за денонощието са 1028 души, като това е най-високият индикатор от началото на епидемията до момента. Така Русия още веднъж влезе в топ 5 на черната ранглиста по брой инфектирани. По тази индикатор тя към този момент е на пето място в света с над 8 млн. случая на „ Ковид-19 “. Първи в рейтинга са Съединени американски щати с над 45 млн. случая, втора е Индия – 34 млн. и трета Бразилия с 22 млн. случая на болестта. Здравните управляващи изясняват взрива на „ Ковид-19 “ с нахлуването в Русия на по-агресивния вид на вируса – „ Делта “.
По-рано стана ясно, че имунизацията против ковид става наложителна за чиновниците в областта на доставките и на образованието в Москва. Това планува декрет на столичните управляващи. Мярката ще засегне куриерите, доставящи артикули и услуги по домовете. Преди дни бе обявено, че държавната организация „ Росавиация “ приканва съветските самолетни компании да вкарат бонуси и по-евтини самолетни билети за имунизираните против ковид жители. Допълва се, че множеството въздушни превозвачи са подготвени да откликнат на апела. Към днешна дата имунизираните жители на Русия са над 43 млн. или съвсем една трета от популацията на страната.
Според специалисти близо 60 на 100 е достигнал груповият имунитет против ковид у популацията на Русия. Това съобщи шефът на Научно-изследователския институт по епидемиология и макробиология в Санкт Петербург Арег Тотолян, представен от ТАСС. Преди дни бе обявено, че 10 жилището ще бъдат раздадени посредством
лотария на московчани, създали си ваксина против ковид. Това анонсира в петък столичният кмет Сергей Собянин, представен от Лента.ру. Освен това ваксинираните пенсионери над 65 години ще получат еднократна помощ от 10 000 рубли или към 120 евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР