Магазинът за приложения на технологичния гигант Apple - Apple App

...
Магазинът за приложения на технологичния гигант Apple - Apple App
Коментари Харесай

Магазинът за приложения на Apple е генерирал над $500 млрд. през 2019 година

Магазинът за приложения на софтуерния колос Apple - Apple App Store - е генерирал почти 519 милиарда $ от фактуриране и продажби през 2019 година, демонстрира ново изследване, поръчано от компанията.

Изследването на Analysis Group включва както транзакции, които Apple обработва, като платени приложения и покупки в самите приложения, по този начин и покупки и друга икономическа интензивност, протичаща се посредством приложенията за iPhone и iPad, в които Apple не е взел участие директно като да вземем за пример продажби на реклами в приложения.

Става въпрос за продажби от онлайн приложения на дребно като Target и Best Buy, резервирани пътувания посредством приложения като Expedia и United и поръчки на коли през Lyft и Uber. Прогнозата не включва доходи от лични абонаменти за приложения на Apple като Apple Music, написа CNBC.

Съобщението идва седмица преди годишната конференция на разработчиците на Apple - WWDC - когато по традиция компанията разкрива най-новите версии на своите операционни системи и убеждава производителите на програмен продукт да продължат да поддържат платформите на Apple.
 Apple стопира да употребява процесори от Intel за своите Mac
Apple стопира да употребява процесори от Intel за своите Mac

Дългоочакваната смяна ще бъде показана скоро и може да значи по-тънки и леки преносими компютри

Според изследването тези 519 милиарда $, генерирани посредством приложения за iPhone и iPad през 2019 година, включват:
413 милиарда $ от физически артикули и услуги, в това число 268 милиарда $ посредством приложения за търговия на дребно, 57 милиарда $ посредством приложения за пътешестване, 40 милиарда $ посредством приложения за поръчка на транспорт и 31 милиарда $ посредством приложения за доставка на храна; 61 милиарда $ от цифрови артикули и услуги; 41 милиарда $ от реклама в приложението.
Apple прави понижение сред 15% и 30% от покупки на програмен продукт или цифрови артикули от приложения, популяризирани през App Store. Технологичният колос постоянно афишира какъв брой е платила на разработчиците, което разрешава на анализаторите да получат груба оценка за това какъв брой доходи прави App Store.

Преди това обаче компанията съобщи, че 84% от приложенията в App Store не споделят доходи с Apple. Например за стрийминг услуги като Hulu потребителите могат да се абонират и заплащат през браузър. Игрите пък може да са безвъзмездни за евакуиране и да генерирах доходи посредством реклами в самите приложения.

" В предизвикателно и неуредено време App Store дава трайни благоприятни условия за предприемачество, здраве и благоденствие, обучение и основаване на работни места, като оказва помощ на хората да се приспособяват бързо към изменящия се свят ", написа в изказване изпълнителният шеф на Apple Тим Кук.
 Apple и Xiaomi блестят посред най-големия срив на продажби на смарт телефони в историята
Apple и Xiaomi блестят посред най-големия срив на продажби на смарт телефони в историята

Производителят на iPhone сподели резистентност в рецесията и регистрира растеж на приходите

Apple също постоянно цитира смисъла на App Store за стопанската система в отговор на политически напън по тематики като антитръстови практики. Разработчиците настояват, че платформата на App Store на Apple е несправедлива към по-малките компании и законодателите неотдавна зададоха въпроси по отношение на характерните бизнес практики на магазина за приложения.

А преди броени часове стана ясно, че американската компания се е озовала на прицела на не едно, а две антитръствои следствия на Европейски Съюз за своите App Store и Apple Pay за нарушение разпоредбите за конкуренция в съюза.

Едното от следствията е обвързвано с тъжба от шведската компания за стрийминг на музика Spotify, която предходната година упреква Apple в монополно състояние. През месец март тази година различен, по-малък съперник също подаде сходна тъжба, обвързвана с разпространяването електронни и аудио книги, написа Reuters.

" Изглежда, че Apple е придобила ролята на " вратар ", когато става въпрос за разпространяването на приложения и наличие измежду потребителите на известните устройства на компанията ", съобщи в изказване еврокомисарят Маргрете Вестагер, която дава отговор за конкуренцията.
 Ще пострада ли Apple поради войната сред Вашингтон и Huawei?
Ще пострада ли Apple поради войната сред Вашингтон и Huawei?

Според специалисти Пекин не би си разрешила да нападна производителя на iPhone
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР