Магазин, без продавач, работи с пълна пара в центъра на

...
Магазин, без продавач, работи с пълна пара в центъра на
Коментари Харесай

Наше село се гордее с магазин без продавач

Магазин, без продавач, работи с цялостна пара в центъра на село Бъта. Идеята е на Николай и Веселина Ралчеви от Панагюрище, които се занимават с производството на биопродукти, оповестява „ Марица “. 

„ В село Бъта живеем по европейски фасон, на доверие “, майтапят се клиентите, до момента в който пазарят от необичайния магазин. Той е зареден с пъпеши, картофи, домати, лук и други артикули от градините на семейство Ралчеви.

Всеки е свободен да си избере плодове и зеленчуци и да заплати сумата в отворена кутия на тезгяха. „ Касата “ разполага и с пари за ресто, които купувачът да си вземе, в случай че му се поставят. Всичко е на доверие, а към този момент неналичия в стоката няма. Разликите в оборота са незначителни.

До кутията е сложена тетрадка, приканваща всеки клиент да запише какво е закупил, с цел да бъде публикуван касов бон.

Успехът на самодейността въодушевява семейство Ралчеви да създадат още един опит – магазин без продавач и в ромския квартал на Панагюрище. Напук на предразсъдъците, там също изчезнали пари няма и търговията върви почтено и честно.

„ Много забавна концепция. Гласуваш ли доверие на хората, в множеството случаи те постъпват вярно “, споделят локалните.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР