Маестрото твърди, че колегите му лъжат, че нямали документи и

...
Маестрото твърди, че колегите му лъжат, че нямали документи и
Коментари Харесай

Той оплю пенсиите за естрадата

Маестрото твърди, че сътрудниците му лъжат, че нямали документи и стаж

Легендарният композитор Митко Щерев въстана против пожизнените пенсии, гласувани от депутатите, които бяха присъдени на 133 знакови лица от естрадата. Маестрото, който не е ощетен и участва на 42-ро място в първия лист с по-високи пенсии в размер на 500 лв., се възпротиви против изказванието, че прословутите документи на някогашната Концертна дирекция са се изгубили. Именно то бе изтъкнато като съществена причина огромна част от златните естрадни български реализатори да не могат да се пенсионират по каналния ред. Твърдеше се, че архивите са наводнени и изгорели. Затова се наложи Народно събрание да им гласоподава пожизнени пенсии, написа Ретро.

„ Изчезнали са единствено тези за интервала 1960-1975 година, тъй че всички, които имат кариера след 1975 година, би трябвало да могат да потвърдят платени осигуровки и да имат пенсии “, безапелационен е Щерев. Според него всички поп реализатори у нас след 1990 година на процедура са работели в сивия бранш. „ Защо би трябвало един артист или музикант да бъде по-привилегирован от един водач в градския превоз? Тия хора могат 40 години да се обезпечават и да се пенсионират, а музикантите не “, добавя още

Въпреки всичко композиторът изяснява, че и това, което страната сега дава, е добре, тъй като въпреки всичко се обръща внимание и на хората, които цялостен живот са по концерти. Той е засегнат, че в описите обаче участват и имената на не чак толкоз значими артисти и музиканти. Маестрото е на мнение, че напоследък всички се изкарвали митове, а такива в родния шоубизнес съвсем нямало.

Неотдавна 78-годишният композитор още веднъж бе скочил против сътрудниците си, защото не приема непрестанното недоволство на част от тях, че страдат от липса на средства и не живеят почтено. Щерев е прочут с хапливия си език и постоянно се забърква в грандиозни кавги. „ Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и в този момент да ревеш за премия? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и в този момент да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз персонално съм виждал по какъв начин всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лв. за присъединяване и нито един път не се сети да заплати осигуровки за тези 3000 лева месечно? “, изригна преди време пред Георги Любенов той. С прахосмукачките Щерев визира Христо Кидиков, който пръв се ожали, че е ощетен от страната. А точно той се хвалеше преди време, че пласира прахосмукачки „ Рейнбоу “. „ Втората половина “ от дуета пък е Йордан Марчинков, с който Стефка Берова пееше преди време.
Враг №1 за Митко Щерев обаче си остава Лили Иванова. Отношенията сред маестрото и певицата напоследък бяха от малко малко естествени, въпреки двамата да не поддържат връзка директно и Щерев още да не позволява на звездата да пее неговите песни, основани за нея. Те бяха прекратили обидите, само че очевидно примирието е било кратковременно. Преди няколко месеца той още веднъж захапа примата, като я упрекна, че пеела на плейбек.

Припомняме, че абсурдът сред певицата и композитора гръмна след излизането на автобиографичната книга на Лили преди време, а Щерев не остана удовлетворен от написаното по негов адрес. Двамата с естрадната икона даже водеха каузи един против различен, а маестрото съумя по правосъден път да забрани на Лили да извършва някои от шлагерите му, в случай че не му заплати колосална сума. Тя, несъмнено, отхвърли и просто изхвърли песните му от репертоара си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР