Maersk, една от най-големите логистични компании в света и корабособственик,

...
Maersk, една от най-големите логистични компании в света и корабособственик,
Коментари Харесай

Кораби започват да избягват Червено море

Maersk, една от най-големите логистични компании в света и корабособственик, оповестява, че стопира прекосяването на свои кораби през Червено море. Решението идва след поредицата набези на йеменските хуси срещу търговски кораби, в това число и от през днешния ден.

Германската корабна компания Hapag-Lloyd стопира прекосяването през Червено море, на този стадий за три дни, до 18 декември, до момента в който проверява случая. 

" След случая с Maersk Gibraltar през вчерашния ден и следващата офанзива против контейнеровоз през днешния ден инструктирахме всички кораби на Maersk в региона, които би трябвало да преминат през пролива Баб ал-Мандаб, да преустановят пътуването си до второ разпореждане ", се споделя в изказване на датската компания до AFP.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) към този момент посъветва корабите да минават с нараснало внимание през Червено море и региона и да рапортуват за всяка подозрителна активност.

Припомняме, че девет са българите на борда на пленения български транспортен съд " Руен " в Арабско море. На борда на плавателният съд има 18 моряци. Половината от тях са българи, един е от Ангола, а останалите са от Мианмар. Това оповестиха от Параходство " Български морски флот " АД. Към момента няма изясненост дали похитителите са хути.

Формиран е екип в Министерство на външните работи, който ще се заеме със случая.

Кораб на испанските военноморски сили плава с цялостна скорост към комерсиалния транспортен съд, за който се допуска, че е похитен от пирати. Испанският транспортен съд " Виктория " се е насочил към " Руен ", с цел да получи повече информация и да реши какви да са идващите дейности.

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР