MAE SOT, Тайланд (AP) — Тайланд очаква да отвори хуманитарен

...
MAE SOT, Тайланд (AP) — Тайланд очаква да отвори хуманитарен
Коментари Харесай

Тайланд казва, че доставките на хуманитарна помощ за разкъсания от войната Мианмар се очаква да започнат скоро

MAE SOT, Тайланд (AP) — Тайланд чака да отвори филантропичен кулоар след към месец, с цел да достави помощ на страдащи цивилни по време на война - раздран Мианмар, сподели тайландският външен министър Парнпри Бахида-Нукара в четвъртък, откакто инспектира плануваната зона за прекъсване в северната тайландска провинция Так.

Планът, иницииран от Тайланд с утвърждението на Мианмар и други членове на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, е относително дребен по мащаб и в началото ще доближи единствено дребна част от 2,6 милиона цивилни, които съгласно Организация на обединените нации са разселени из Мианмар.

Мианмар е разтресен от почнал народен въоръжен спор откакто армията смъкна определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година и потуши необятно публикувани ненасилствени митинги, които се стремяха към връщане към демократично ръководство.

Големи региони от страната, изключително пограничните региони, в този момент се оспорват или управляват от антивоенни съпротивителни сили, продемократични бо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР