Мадрид - Новият испански премиер, социалистът Педро Санчес, представи своето

...
Мадрид - Новият испански премиер, социалистът Педро Санчес, представи своето
Коментари Харесай

Жените са мнозинство в новия испански кабинет

Мадрид - Новият испански министър председател, социалистът Педро Санчес, показа своето проевропейско държавно управление. Кабинетът включва повече дами, в сравнение с мъже - надлежно 11 против 6. Той е най-преобладаващо женският в историята на Испания, отбелязва Агенция Франс Прес.
Правителството също така е с най-слабата парламентарна поддръжка след възобновяване на демокрацията в страната. Социалистическата партия има едвам 84 депутати в 350-членната долна камара на Народното събрание.

В разгара на подготовката за Брексит и на фона на образуването на популистко държавно управление в Италия новият испански кабинет е очебийно проевропейски, отбелязва Франс прес. Показателно за това е поверяването на отговорността за четвъртата стопанска система в еврозоната на върховен кадър на Европейската комисия.

Санчес, на 46 години, няма управнически опит. Вторият човек в новото държавно управление е вицепремиерът Кармен Калво. Експерт по конституционно право, 60-годишната Калво е била министър на културата в интервала 2004-2007 година

Новият министър на външните работи е каталунецът Жозеп Борел - някогашен ръководител на Европейския парламент, който е срещу отцепването на североизточната област от Испания.

Надя Калвиньо, общоприет шеф за бюджета в Европейската комисия от 2014 година, бе назначена за министър на стопанската система.

Педро Дуке - първият испански астронавт - стана министър на науката, нововъведенията и университетите.

Новият испански министър председател назначи толкоз доста дами на министерски постове, че в печата се появи въпросът дали Съветът на министрите не би трябвало да бъде преименуван на Съвета на министърките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР