Мадрид, Испания – Израел и Испания са въвлечени в дипломатически

...
Мадрид, Испания – Израел и Испания са въвлечени в дипломатически
Коментари Харесай

Израел обвинява Испания, че застава на страната на Хамас след обвинение в „геноцид“

Мадрид, Испания – Израел и Испания са въвлечени в дипломатически спор, откакто някои испански министри бяха упрекнати от Израел, че застават на страната на Хамас в близкоизточния спор, изказване, отхвърлено от Мадрид.

Спорът породи, откакто леви испански политици от съдружното държавно управление упрекнаха Израел, че взе участие в „ геноцида “ на палестинския народ.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Израел бомбардира домове в южната част на Газа, убива повече от 70 души Газа в сериозна точка, когато Израел се изтегля на север Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 11 завършек на списъка

Йоне Белара, министърът на обществените права, който е и водач на Unidos Podemos, крайнолевият младши сътрудник в съдружното държавно управление на Испания, разгласява няколко пъти в обществените медии в поддръжка на Палестина, като в същото време подлага на критика израелската окупация.

В понеделник тя прикани Испания да изправи израелския министър председател Бенямин Нетаняху пред Международния углавен съд за военни закононарушения.

Испанският министър на равенството Ирене Монтеро повтори този апел, като сподели, че същият апел е бил насочен „ преди няколко седмици в тази ситуация с [испанския] филантропични служащ, погубен по време на войната в Украйна “.

Монтеро също разгласява в обществените медии, заявявайки: „ Нарушенията на интернационалното наказателно право и военните закононарушения не могат да останат ненаказани. Защитата на мира и правата на индивида през днешния ден е най-неотложната от всички задания. ”

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР