Мадона винаги е била провокативна. Особено в зората на 90-те

...
Мадона винаги е била провокативна. Особено в зората на 90-те
Коментари Харесай

Мадона продава SEX снимки за $300 000

Мадона постоянно е била провокативна. Особено в зората на 90-те години, когато бе на върха на славата си. Именно тогава поп звездата издаде книгата Sex, паралелно с петия си албум " Erotica ", която мигновено провокира спорни отзиви и скандал.

Намесва се даже Ватиканa, призовавайки за протест на книгата, в резултат на което тя е неразрешена в страни като Ирландия и Япония.

Въпреки това изданието се трансформира в комерсиален шлагер и продава над 1,5 милиона копия.

" Sex " включва фотоси на Мадона, рапърa Ванила Айс и звезди като супермодела Наоми Кембъл и светската персона Татяна декор Фюрстенберг. Освен че се снимат разголени, на кадрите те симулират и редица полови действия.



Сега, 30 години по-късно, копия на фотосите от книгата ще бъдат налични за закупуване за първи път. Това ще се случи в Ню Йорк през октомври. Копията, всяко от които е подписано персонално от Мадона и от създателя на фотосите Стивън Мейзъл, ще бъдат продавани на специфичен търг.

Цените ще варират от 50 000 до 300 000 $, прецизират от CNN.

Част от приходите ще отидат за Raising Malawi, организация с нестопанска цел, учредена от Мадона през 2006 година за подкрепяне на сираци и уязвими деца в страни от Югоизточна Африка.

" Sex " бе издаденa към пика на епидемията от СПИН в Съединени американски щати и включва откровени изображения на хомосексуалността - във време, когато гей връзките са доста по-малко допустими от обществото.



В тази връзка преди време Мадона означи в обществените мрежи, че посредством книгата е помогнала на редица хора да изразят своята половост.

" Години наред бях интервюирана от тесногръди хора, които се опитваха да ме засрамят от нещата, които върша ",

написа тогава изпълнителката. " Наричаха ме даже магьосница, разколник и демон. "



Книгата " Sex " не е единственото спорно навлизане на Мадона в изкуството. Миналата година тя се сплоти с цифровия художник Beeple, с цел да пусне линия от 3D свои изображения - гола и раждаща същества като пеперуди, стоножки и даже дървета. След като се сблъска с отрицателна реакция, звездата се отбрани, казвайки, че планът изобразява " това, което дамите са правили постоянно, а точно раждането ". 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР