Macy’s изгуби дял в пазара на облекло, а приходите й

...
Macy’s изгуби дял в пазара на облекло, а приходите й
Коментари Харесай

Macy`s затваря над 120 магазина и съкращава 9% от персонала

Macy’s изгуби дял в пазара на облекло, а приходите й са под напън. Все по-малко клиенти прибягват да пазарят от физически магазини и избират да поръчват от онлайн търговци като Amazon

Американският търговски колос Macy`s минава през спад на продажбите и слаб напредък. Компанията разгласи, че възнамерява да затвори 125 магазина през идващите 3 години, както и да понижи личния състав си с 2000 души. Тя ще затвори офиса си в Синсинати и софтуерни центрове в Сан Франциско, оповестява CNBC.

Ритейлърът възнамерява също да напусне част от моловете и да насочи внимание към разкриване на по-малки обекти в отворени търговски центрове. Компанията е затворила над 100 магазина от началото на 2015 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Борба за оцеляване

По-рано през седмицата американският колос разгласи, че затваря софтуерните си офиси в Сан Франциско, с цел да укрепи тези в Ню Йорк и Атланта. Центърът за обслужване на клиенти в град Темпи, щата Аризона, също няма да оперира.

Компанията заяви, че всички 125 магазина, които са планувани да бъдат затворени, обезпечават към 1.4 милиарда $ продажби на годишна база. В същото време тя има намерение да отвори нови 50 обекта от марката Macy`s Backstage, както и още седем независими през 2020 година

Планираните за съкращения 2000 работни места са 9% от общата й работна мощ. Разходите за преструктурирането се правят оценка на към 450 - 490 млн. $.

Затваряне = икономисване?

Плановете на ритейлъра да затвори част от магазините си и да редуцира 2000 души идват преди среща с вложители в Ню Йорк, на която би трябвало да показа проекта си за развиване през идващите години.

Мерките, които Macy`s подхваща, се чака да генерират спестявания към 1.5 милиарда $ на годишна база, които ще бъдат изцяло осъществени до 2022 година През актуалната година тя ще спести към 600 млн. $.

Компанията ще се концентрира върху марката Backstage, който препродава облекла на добре познати марки на преференциални цени. Плановете са Backstage да се разшири отвън моловете и да усъвършенства онлайн бизнеса си.

Структурна смяна

С по-малка база от магазини Macy`s чака чистите продажби за фискалната 2022 година да варират сред 23.2 и 23.9 милиарда $, а поправената облага от акция да бъде 2.50-3 $. Прогнозите сочат, че продажбите в обектите, съществували повече от година, ще спаднат с 1%.

" Компанията ще премине през забележителна структурна смяна, с цел да понижи разноските и да понижи дублиращата се работа ", споделя основният изпълнителен шеф Джеф Генет в изказване. " Промените, които вършим, са дълбоки и засягат всяка част от бизнеса, само че са нужни. Знам, че ще излезем по-силни от този преход, по-сръчни и в по-добра форма да се състезаваме в днешната ритейл конюнктура. "

През последните години акциите на компанията са изгубили половината от цената си, а пазарната й капитализация се е сринала до 5.1 милиарда $.

Преходна година

Macy`s дефинира 2020 като " преходна година " и чака продажбите в магазините, които са по-стари от една година, да бъдат по-слаби " поради траекторията на бизнеса през последните шест месеца ".

Американският колос чака приходите през фискалната 2020 година да спаднат поради затварянето на търговски обекти. Компанията към момента не е разгласила финансовия си доклад за последното тримесечие на 2019 година, както и годишния, само че разкри предварителните резултати. Нетните продажби за тримесечието се чака да са 8.3 милиарда $, а за годината - 24.5 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР