Мачовете от женската футболна Суперлига, включително и дербито на Северен

...
Мачовете от женската футболна Суперлига, включително и дербито на Северен
Коментари Харесай

Женски футболен уикенд в Англия

Мачовете от женската футболна Суперлига, в това число и дербито на Северен Лондон сред Арсенал и Тотнъм ще бъдат част от първия в историята Женски футболен уикенд през ноември, заяви Футболната асоциация.

ФА показа, че събитието на 16-17 ноември ще стане годишна атракция, като се надява то да притегли още повече почитатели към женския футбол в страната. Повече от 62 000 последователи посетиха откриващия кръг в неделя, в това число и рекорден брой фенове на на първото в историята манчестърско дерби на „ Етихад “ – 31 213 души.

Женският футболен уикенд, който ще се организира по време на интернационалната пауза при мъжете, ще види също мърсисайдско дерби сред Ливърпул и Евертън, а миналогодишният полуфиналист в Шампионската лига Челси приема първенеца на страната Манчестър Юнайтед.

„ Развълнувани сме да обявим първия в историята Женски футболен уикенд – това ще бъде, сигурно, още един необикновен миг в година, която женският футбол доби още повече известност “, показа Кели Симънс, изпълнителен шеф на женския професионален футбол, в свое изказване.

„ След рекордната гледаемост на Световното за дами и откриващия кръг от женската Суперлига през уикенда, няма по-добър миг да посетиш локалния си тим, и окуражаваме всички почитатели да се включат на всички равнища на пирамидата на 16-17 ноември “.

В мачовете от Чемпиъншип прави усещане дуелът сред Лондон Сити и Кристъл Палас, до момента в който лидерът в таблицата Дърам се изправя против Лондон Бийс. Ще има и цялостна стратегия за мачовете от шампионата и купата по останалите равнища на британския футбол. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР