Мачовете между Новак Джокович и Даниил Медведев са едни от

...
Мачовете между Новак Джокович и Даниил Медведев са едни от
Коментари Харесай

Първо поражение за сезона: Медведев срази неузнаваем Джокович и е финалист в Дубай!

Мачовете сред Новак Джокович и Даниил Медведев са едни от най-интригуващите в актуалния тенис и постоянно ставаме очевидци на тенис от най-висока класа, когато двамата излязат на корта един против различен. Такъв бе казусът и през днешния ден в полуфиналния им дуел в Дубай, преди началото на който сърбинът бе непобеден от старта на 2023-та в 15 изиграни срещи, а руснакът се намираше в серия от 13 следващи победи.

Въпреки предварителните упования за оспорван дуел обаче през днешния ден първенецът от Аустрелиън Оупън бе надалеч от най-хубавата си игра и в дадени моменти от срещата изглеждаше изцяло беззащитен против извънредно устойчиво играещия руснак, който се нуждаеше от единствено час и 35 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на Джокович и да му нанесе първо проваляне за годината - 6:4 6:4. Така той реализира своята първа победа над сърбина от US Open 2021 насам и общо пета в досегашните им 14 мача, като по този метод се класира за финалния конфликт в шампионата, където му следва да се изправи против своя съотечественик Андрей Рубльов.

Сблъсъкът започва с четири гейма, напълно доминирани от сервиращите, които постоянно не оставяха опция на противника даже да влезе в разиграване. В началните минути от срещата международният №1 сполучливо миксираше играта с способа сервис-воле, само че в петия гейм позволи съмнения на свое подаване, които в композиция с две грешки наоколо до мрежата му костваха инкасирането на първи пробив. Проблемите за Джокович продължиха и след нова порция сбъркани волета, съпроводени от сбъркан смач и форхенд в навън, сърбинът изостана с два брейка и 2:5.

Макар че в идващите минути 22-кратният първенец от Шлема съумя да върне единия от пробивите, подпомогнат от няколко непредизвикани неточности на съперника, то при втория си опит за затваряне на сета руснакът не трепна и напълно скоро записа откриващата част в своя актив.

Развоят на дебютния сет оказа своето въздействие и при започване на втория, където ясно си личеше, че топ поставения не е съумял да се отърси напълно от слабото си показване досега. От своя страна, Медведев се бе трансформирал в самобитна стена и имайки поради съмненията у балканеца, за руснака бе задоволително само да връща топката в противниковата половина, дочаквайки неизбежна неточност от ракетата на Новак. 

Още на старта на частта московчанинът съумя да реализира своето, осъществявайки пробив, вкоренен за 2:0 без каквато и да било опозиция от сърбина, чийто език на тялото и непривични за него грешки подсказваха за съществено неспокойствие от протичащото се. 

Последваха няколко гейма, в които лидерът в международната класация сподели признаци на възкръсване, само че това надалеч не се оказа задоволително против съвършено играещия Медведев, който имаше последната дума в по-голямата част от разиграванията. Непредизвиканите пропуски от ракетата на сърбина се трупаха и по този начин някогашният №1 съумя да опази преднината си от пробив до самия край, с цел да си подпечата билета за финала.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР