Мачове от българското първенство през уикенда няма да има. Поредните

...
Мачове от българското първенство през уикенда няма да има. Поредните
Коментари Харесай

Родният футбол спира за месец

Мачове от българското състезание през уикенда няма да има. Поредните случаи на ковид у нас, както и въвеждането на изключително състояние в страната, докара до незабавна среща в БФС. На бе взето решение шампионатът да бъде спрян за интервал от един месец.

По-рано този месец бяха прекратени срещите от Трета лига, а тези от Първа и Втора трябваше да се играят без аудитория. Сега обаче съществува вид шампионата да бъде спряно, както към този момент се случи в Италия и Испания, а доста евентуално е през днешния ден футболната асоциация на Англия да вземе същото решение.

Съобщението на БФС:

Във връзка с признатото от Народното събрание през днешния ден изключително състояние на територията на Република България поради епидемията от ковид, управлението на Българския футболен съюз взе решение да прекрати шампионатите в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 година

Специално образувана работна група ще изготви разновидности за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига според от развиването на ситуацията и решенията на държавните управляващи. Всички решения на Българския футболен съюз са навреме съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния действен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния диалог с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде импортирана по-голяма изясненост към календара на локалните и интернационалните шампионати.

Българският футболен съюз предлага на футболните клубове да съблюдават всички ограничения за ограничение на разпространяването на футболните клубове да съблюдават всички ограничения за ограничение на разпространяването на болестта, в случай че вземат решение да продължат подготвителния си развой.

Ръководството на БФС навреме ще осведоми обществеността за всички следващи ограничения и решения, породени от изключителната конюнктура в страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР