Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и

...
Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и
Коментари Харесай

Ненавиждате 5-дневната работна седмица? Скоро тя ще изчезне

Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и 5-дневната работна седмица? Бъдете спокойни, то скоро ще изчезне, счита милиардерът Ричард Брансън.

" Идеята за 5-дневна работна седмица с два почивни дни и няколко седмици отмора всяка година е необятно възприета в обществото. Но не постоянно ситуацията е било такова и няма и да бъде такова в бъдеще ", написа милиардерът в своя блог.

По думите му, смяната ще пристигна от новите технологии метода, по който те ще променят нашите специалности.

" Както Лари Пейдж (Google) и други към този момент обявиха, броят на работните места за хората ще намалее в бъдеще поради напредъка на технологиите. Новите нововъведения ще движат промишленостите напред, само че и ще понижат потребността от хора ", написа той. " Идеи като самостоятелни коли и напредничави дронове към този момент са съвсем действителност и машините ще бъдат употребявани за от ден на ден и повече работни места в бъдеще. Дори и безпилотните самолети ще станат действителност в не чак толкоз далечното бъдеще ".

И Брансън не е самичък в тези си изказвания.

Илън Мъск насочи предизвестие, че технологиите ще узурпират работните места. " Роботите ще могат да вършат всичко по-добре от нас... Имам поради от всички нас ", съобщи той през 2017 година

" На пръв взор наподобява като неприятна вест за нас, хората ", признава Брансън. А Мъск сигурно също мисли по този начин.

Но равнищата на безработица ще останат същите след 20 години, въпреки че природата на множеството специалности ще се промени, споделя Роб Аткинсън, създател и президетн на Information Technology and Innovation Foundation.

И в случай че " държавните управления и бизнесът са умни, напредването на технологиите може да е извънредно позитично за хората по света ", споделя Брансън.

Според него, държавните управления ще би трябвало да платят служащите да бъде преквалифицирани. И ще би трябвало да бъде открит метод приходите на хората да останат най-малко на същите равнища.

Но с решението на тези проблеми, технологията може да сътвори " по-умен работен развой ". " Може ли хората скоро да имат 3- или 4-дневни уикенди? Разбира се ", споделя той.

Според съоснователя на Microsoft Бил Гейтс новите технологии ще значат повече свободно време. " Целта на човечеството не е просто да стои зад бюро или да продава нещо. Повече свободно време не е неприятно нещо ", споделя той./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР