Мачът между Тампа Бей Лайтнинг и Кълъмбъс Блу Джакетс, с

...
Мачът между Тампа Бей Лайтнинг и Кълъмбъс Блу Джакетс, с
Коментари Харесай

Редица рекорди паднаха по време на мача между Тампа Бей и Кълъмбъс

Мачът сред Тампа Бей Лайтнинг и Кълъмбъс Блу Джакетс, с който тази нощ бяха открити публично плейофите в Националната хокейна лига, сложи редица върхове.

Срещата, която се игра на безпристрастен терен в Торонто, приключи при резултат 3:2 за Тампа, като победното попадение за "светкавиците ", дело на Брейдън Пойнт, падна 10 минути и 27 секунди след началото на петото 20-минутно продължение. Това трансформира мача в четвъртия най-дълъг в историята на НХЛ с обща дълготрайност от 150 минути и 27 секунди. За последно толкоз дълъг мач имаше на 4 май 2000 година, когато Филаделфия Флайърс победи Каролина Хърикейнс с 4:3 с гол 12:01 минути след старта на петия спомагателен интервал.

Най-дългият мач въобще в историята на НХЛ е от 1936 година, когато Детройт Ред Уингс печели с 1:0 против Монреал Маруунс след шест продължения и общо 176 минути и 30 секунди на леда. С спиранията снощният мач сред Тампа Бей и Кълъмбъс продължи 6 часа и 13 минути, като започва в 22 часа и 9 минути българско време и завърши в 4 часа и 22 минути. Голямото игрово време докара до няколко отборни и самостоятелни върха. Двата тима насочиха общо 151 удара, връх за плейофите за Купа "Стенли ", като 88 от тях бяха дело на Тампа, също връх.

Вратарят на Кълъмбъс - Йоонас Корписало, пък направи невижданите до момента 85 спасявания, което е с 12 повече от досегашното най-хубаво достижение в НХЛ, сложено от вратаря на Ню Йорк Айлендър Кели Хруди през 1987 година. Неговият сътрудник на вратата на Тампа Андрей Василевски се отличи с 61 спасявания, което е клубен връх. Защитникът на Кълъмбъс Сет Джоунс пък сложи връх за най-вече време на леда от полеви състезател от 65 минути и 6 секунди. Статистика в това отношение обаче се води относително неотдавна - от сезон 1997/98. Вторият мач от серията сред Тампа Бей и Кълъмбъс, в която се играе до четири победи, е в четвъртък от 22:00 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР