Мачът Левски - Арда започна много преди първия съдийски сигнал

...
Мачът Левски - Арда започна много преди първия съдийски сигнал
Коментари Харесай

Със сините камъни по тяхната глава! Сватбата е константа

Мачът Левски - Арда стартира доста преди първия съдийски сигнал на неизвестно какво още търсещия във футбола Ивайло Стоянов, прочут като Сватбата. Треньорът на гостите Николай Киров си изигра доста добре картите, като първата я хвърли преди седмица, когато означи, че идващият му противник Левски е изцяло чужд. Няколко дни по-късно Белия изгледа дуела на сините с Локо Пловдив и означи - охо-о-о, този Левски е доста усъвършенстван и няма нищо общо с оня. Това не бе психически метод за възможна застраховка от загуба на " Герена ". Сините в действителност приличаха на тим, което не бе по този начин в последните месеци.

Треньорът на Арда очевидно имаше проект. Неговите хора овреме пресякоха стремежа на сините, което не съумяха да сторят момчетата от Локо Пловдив три дни по-рано на същия стадион. Николай Киров излезе със тактика - огледално на огледалото. Арда започва със схемата на Левски и, казано другояче - със сините камъни по тяхната глава.
 Левски загуби от Арда с 1:2
Левски докосваше точката против Арда, само че Коконов попари " сините " и прати отбора си на третото място

Леони вкара от засада

Славиша Стоянович опита корекции в придвижване, само че по едно време сподели остарялата си уязвимост да струпва доста нападатели, което не е никаква гаранция за по-атакуващ футбол. Но пък когато мачът се развие по този метод и има подобен йо-йо край, каквото и да бе направил Стоянович, щеше да е неточност. От другата треньорска скамейка сътрудника му Николай Киров постоянно реагираше и до 7-8 минути в играта на Арда настъпваха корекции по отношение на измененията в отбора на Левски. Преди години Жозе Мауриньо като треньор на Интер бе споделил за негов млад сътрудник, че ще стане сполучлив треньор, тъй като реагирал и петте пъти, когато португалецът сменял схемата в придвижване и правил вътрешни разбърквания.

А истината, или огромна част от нея, е, че сините освен че нямат тим, само че не са и физически готови да играят през 3 дни след карантина. Някои излизат и от травми, а други като Станислав Иванов и от карантина, и от фризера на притежателя.
 Валери Божинов: Поздравявам съотборниците си в Левски за мъжеството и топките, които демонстрират
Валери Божинов: Поздравявам съотборниците си в Левски за мъжеството и топките, които демонстрират

" Мисля, че тематиката с Хубчев е завършила от дълго време "

Но остават още 3 мача, след което пада имунизацията на Наско Сираков. Каквито и упреци да има към него, той си има право на безвремие още малко. Неговият анонс, че до Нова година може би ще направи някои нелепости, не е бил инцидентен. Една такава нелепост бе прекомерно дългото доверие към Гошо Тодоров, а селекцията като цяло, също е от тази категория. Но в стресово и безпарично положение също си има предел на възможни неточности. И както Гошо Тодоров непрестанно говореше за травмите на Цоневи и продажбата на Спиерингс, ние би трябвало да повтаряме, че Славиша Стоянович пристигна прекомерно късно.

Новият треньор сподели, че няма по какъв начин бързо да построи небостъргач върху основи на будка за вестници. Личи му на Славишата, че е леко по-изнервен, несъмнено е очаквал, че ще работи с несъвършен материал, само че не чак толкоз. Може би в един миг, когато в клуба влязат свежи пари, ще се мисли за последователно привличане на футболисти от по-висок клас.
 Ники Михайлов: Загубата от Арда е поради грешките на младостта
Ники Михайлов: Загубата от Арда е поради грешките на младостта

" В нашия тим има бъдеще "

Йо-йо финалът можеше да приключи и с противоположен знак. След изравняването, на гостите просто им влязоха карти, а и си ги изиграха. Откритието на Дуци Симонович Коконов отигра обстановката като Христо Стоичков, без непотребни придвижвания и докосвания, повеждане на топката, изчакване на вратаря Михайлов да излезе и бомба с левачката в горната част на вратата. На пръв взор елементарно, само че майсторско осъществяване на играча на Арда.

Накрая и за съдията. Сватбата е константа, не може да не се изложи. Левски понякога подвига олелия, само че толкоз. Нищо не можеш да направиш, в случай че в действителност не се хванеш да промениш нещо. Ако мачът бе приключил 2:1 за Левски, несъмнено шефовете от " Герена " щяха да прежалят едни 5 хиляди лв. и да кажат, че Сватбата е непрокопсаник и неговият началник в комисията също, само че в този момент май няма смисъл.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР