Мач с българско участие ще даде официален старт на сезон

...
Мач с българско участие ще даде официален старт на сезон
Коментари Харесай

Програма на българското участие в United Cup


Мач с българско присъединяване ще даде формален старт на сезон 2023. Сблъсъкът сред България и Гърция на „ RAC Arena “ в Пърт ще бъде първият в програмата на United Cup, новосформираният разбъркан шампионат за мъже и дами.

В 6 часа сутринта на 29 декември на корта ще излязат вторите ракети на двата тима при дамите като това би трябвало да бъдат Деспина Папамихаил (№160) и Изабелла Шиникова (№319). До United Cup предстоят няколко шампионата, на които най-малко на доктрина е допустимо Гергана Топалова да изпревари Шиникова като втора ракета на родния тим и това може да промени селекцията за мачовете.

Същото се отнася и за втория български представител на сингъл при мъжете. Към момента в предварителната стратегия е записан Димитър Кузманов, само че по отношение на актуалната класация Адриан Андреев е пред пловдивчанина.

Както към този момент информирахме, Григор Димитров ще бъде играещ капитан на тима, тъй че той ще има и финалната дума за тандема при смесените двойки.

Всеки един конфликт в груповата фаза на шампионата ще се организира в границите на два дни. В първия ще бъдат мачовете сред вторите ракети при дамите и първите при мъжете. Във втория ще гледаме първите ракети при дамите и вторите при мъжете, както и срещата на смесени двойки. За крайния триумф са нужни общо три победи.

В групата на България с изключение на Гърция е и тимът на Белгия. Напред продължава единствено спечелилият от всяка една от шестте групи като първенецът в група А ще срещне в „ градския край “ първия в група F, в която са отборите на Франция, Аржентина и Хърватия.

Победителите от трите „ градски финала “ се класират за полуфиналите в Сидни като компания ще им прави и най-хубавият губещ от групите.

Предварителна стратегия за присъединяване на България на United Cup:
29 декември, от 6 часа
Изабелла Шиникова – Деспина Папамихаил
Григор Димитров – Стефанос Циципас
30 декември, от 4 часа
Мария Сакари – Виктория Томова
Михаил Перволаракис – Димитър Кузманов
Мач на смесени двойки
31 декември, от 6 часа
Изабелла Шиникова – Алисон ван Уйтванк
Григор Димитров – Давид Гофен
1 януари, от 4 часа
Виктория Томова – Елизе Мертенс
Димитър Кузманов – Зизу Бергс
Мач на смесени двойки
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР