МААЕ изпраща мисия в търсене на мръсна бомба“Байдън предупреди за

...
МААЕ изпраща мисия в търсене на мръсна бомба“Байдън предупреди за
Коментари Харесай

Русия завърши евакуацията на Херсон

МААЕ изпраща задача в търсене на „ мръсна бомба “
Байдън предизвести за „ рисковите думи “ на Путин 

Най-опасното десетилетие от Втората международна

Евакуацията на цивилни от окупираната от Русия Херсонска област в Южна Украйна, която е изправена пред украинска атака, е завършила, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Работата по организирането на напускането на жителите на десния бряг на (река) Днепър към безвредни райони в Русия е приключена “, съобщи в четвъртък вечерта на 27 октомври Сергей Аксьонов, губернатор на Крим, анексиран през 2014 година от Москва, до момента в който Украйна разказва тези премествания на популацията като " депортации ".

Владимир Путин сподели в четвъртък, че Международната организация за атомна сила (МААЕ) би трябвало да отиде " допустимо най-скоро " в Украйна, като съветският президент упрекна прилежащата страна, че е изтрила доказателства, че приготвя " мръсна бомба ". „ МААЕ желае да пристигна (...). Ние сме за това допустимо най-скоро и допустимо най-широко, тъй като знаем, че управляващите в Киев вършат всичко, с цел да покрият следите от тези мерки “, сподели той на дискусионния конгрес „ Валдай “ в Москва.

По-късно вечерта Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, че ще посети два украински обекта „ тази седмица “ по искане на Киев, съгласно прессъобщение. „ Инспекторите ще извършат самостоятелна инспекция (...), с цел да открият всяко отклонение на нуклеарен материал “, изясни в четвъртък Организация на обединените нации. Агенцията на интернационалната организация удостовери още в четвъртък, че е проверила едно от двете места " преди месец ", като акцентира, че " там не е открита недекларирана нуклеарна активност ".

Русия изиска от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да стартира интернационално следствие на присъединяване на Вашингтон в хипотетичното създаване на биологични оръжия в Украйна, заяви съветското външно министерство в четвъртък. „ Русия нямаше различен избор, с изключение на да подаде тъжба до ръководителя на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да изиска започването на интернационално следствие “ на „ биологичните военни действия на Съединените щати на украинска територия “, се споделя в публично прессъобщение, уточняващо, че тази тъжба е била съпроводена от подобаваща проекторезолюция.

Светът навлиза в " най-опасното " десетилетие след Втората международна война, сподели съветският президент Владимир Путин в четвъртък, до момента в който Западът се стреми да резервира господството си на планетата. „ Намираме се в исторически миг. Несъмнено сме изправени пред най-опасното, най-важното, най-непредсказуемото десетилетие " от 1945 година насам, оцени съветският водач, като реши, че планетата е в " революционна обстановка ", тъй като Западът " обезверено " се стреми да наложи своето владичество.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова честите споменавания на съветския президент Владимир Путин за нуклеарни оръжия „ доста рискови “, часове откакто Путин съобщи, че няма желание да употребява такова оръжие.

„ Ако няма желание, за какво продължава да приказва за това? “ Байдън  в извънредно изявление. „ Защо приказва за способността да употребява тактическо нуклеарно оръжие? Подходът му е сгрешен и може незабавно да напусне Украйна “, сподели още американският президент.



В взаимност против дроновете-камикадзе
Иранци излязоха в Киев в поддръжка на Украйна


През септември Киев реши фрапантно да понижи дипломатическите връзки с Техеран заради хипотетични доставки на оръжия за Москва.

Няколко десетки иранци се събраха в петък (28 октомври) в Киев, с цел да покажат взаимност с украинците и против потреблението на руснаците на ирански дронове, с цел да атакуват Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

По апел на иранската общественост в Киев стачкуващи се събраха на площад Майдан, в сърцето на украинската столица, излагайки украински и ирански флагове и плакати с лозунга „ Иранският народ в взаимност с Украйна “.

През последните седмици Украйна и нейните западни съдружници упрекнаха Москва, че употребява ирански дронове при офанзиви против Украйна, в това число против Киев и против гражданска енергийна инфраструктура. Иран отхвърли обвиняванията, до момента в който Кремъл твърди, че западняците се пробват да " окажат напън " върху Техеран. През септември Киев реши фрапантно да понижи дипломатическите връзки с Техеран заради хипотетични доставки на оръжия за Москва.

В Киев иранското знаме към момента се вее в петък на покрива на иранския дипломатически комплекс, ситуиран покрай украинското президентство, само че " няма останал никой " в посолството, съгласно присъстващ на демонстрацията иранец, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР