ма опит за руско влияние по отношение на ядрените технологии.

...
ма опит за руско влияние по отношение на ядрените технологии.
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката: Има опит за руско влияние по отношение на ядрените технологии

ма опит за съветско въздействие във връзка с нуклеарните технологии. Нашето решение е диверсификация и понижаване на зависимостите, сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов в ефира на NOVA.
 
Страната ни към момента е подвластна за доста неща от Русия във връзка с нуклеарната енергетика и поддържка. Санкции, които засягат опцията за експлоатиране обикновено на Атомната електроцентрала (АЕЦ) " Козлодуй " са неприемливи и за нас, и за Европа, съобщи Христов.
 
Той сподели, че България има ресурси от свежо нуклеарно гориво досега, в който би трябвало да стартира доставка от новите ни сътрудници, само че не е добре да бъде излагана на риск употребата на централата. Едно прекъсване или нарушение на доставките на ток ще има унищожителен резултат, предизвести служебният енергиен министър.
 
По думите му с наличните ресурси България може да издържи още години. В този интервал сме обезпечили ново, свежо нуклеарно гориво, само че, в случай че някой от тези снабдители закъснее и се получи прозорец без свежо гориво, ще има сериозен резултат върху страната. Например, в случай че спре работата на АЕЦ " Козлодуй ", към 20-30 % от електрическата енергия " изчезва ", а това значи импорт, повишаване на цените и неустановеност, изясни Христов.
 
Той съобщи, че България съществено стои зад глобите и желаеме те да бъдат структурирани по най-хубавия метод, като са предпазени българските ползи. По тематиката с новия лист по закона " Магнитски " Росен Христов съобщи, че с всички сътрудници България работи за премахването на всевъзможни корупционни практики. Бюджетите в енергетиката са големи и не е изненада, че има огромни ползи, разяснява Христов.
 
Имахме информация за сходни практики и по тази причина сменихме управлението на АЕЦ " Козлодуй ", а тези, които се водят за най-големи борци, защитаваха остарялото управление, съобщи енергийният министър. Той добави, че имало сигнали, че Александър Николов, който бе посочен в листата на Съединени американски щати, се пробва да прокара съветско въздействие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР