М инистерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав

...
М инистерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав
Коментари Харесай

Янаки Стоилов се заема с твърденията на Илчовски

М инистерството на правораздаването ще ревизира изказванията на предприемача Светослав Илчовски, който описа в Народното събрание, че му бил показан запис с издевателства над пандизчия

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов изиска повече конкретика и съобщи, че в такива случаи би трябвало да се показват места, имена и кръг лица.

„ Това са остарели проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали” ,

сподели още Стоилов преди за първи път да взе участие в съвещание на Висш съдебен съвет.

Стоилов още веднъж изиска да бъде изработен цялостен разбор на работата на спецсъда и прокуратурата и едвам тогава да се вземе решение за тяхното бъдеще. Според служебния министър този разбор би трябвало да обхване целия интервал – от основаването на спецмагистратурите до през днешния ден.

Янаки Стоилов разяснява и проектодекларацията, която пленумът на Висш съдебен съвет ще разиска в тази посока. „ С или без нея този въпрос не може да бъде заобиколен. Но

без разбор на свършеното и това какви са проблемите, ще е израз на преднамереност да се излиза с оферти ”,

счита още Янаки Стоилов.

В документа, който Висш съдебен съвет ще разисква, написа, че Пленумът показва цялостна поддръжка към магистратите и правосъдните чиновници, които се оповестиха против закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Освен това кадровиците споделят, че остро се опълчват на посоченото в претекстовете към законопроекта, който беше импортиран в разпуснатия към този момент парламент.
Закриването на специализиранто правораздаване в миг на политическа неустойчивост и икономическа неустановеност ще блокира правосъдната система и ще предизвика напрежение измежду магистратите и жителите, написа в проектодекларацията.

Предстои текстът да бъде разискван на полемика на съвещание на пленума на Висш съдебен съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР