M Hybrid на Mazda не е като всяка друга 48-волтова

...
M Hybrid на Mazda не е като всяка друга 48-волтова
Коментари Харесай

Новата изцяло електрическа Mazda CX-90

M Hybrid на Mazda не е като всяка друга 48-волтова хибридна система, наподобява. Този забавен факт беше оголен по време на филипинския дебют на CX-90 и беше споделен от президента и основен изпълнителен шеф на Mazda Philippines Стивън Тан.

Тан разкри, че за разлика от други 48-волтови хибридни системи, M Hybrid системата, инсталирана в CX-60 и CX-90, не употребява стартерен генератор с ремъчно задвижване. Вместо това инженерите съумяха да инсталират дребен електрически мотор сред мотора с вътрешно горене и осемстепенния автоматик. В резултат на това той има лични представени мощности: 16,6 конски сили и 153 нанометра въртящ миг.

Наличието на електродвигател е една от аргументите Mazda да премине от обичайната скоростна кутия с преобразувател на въртящия миг към многодисков съединител с планетарна скоростна кутия. Съединителите - има два от тях - управляват работата сред мотора и мотора. Най-важното е, че 48-волтовата M Hybrid система разрешава на CX-60 и CX-90 да работят на чисто електричество при избрани условия.

 width=

 width=

Освен придвижването по инерция до прекъсване с изключен мотор с вътрешно горене, типична дарба на хибридите, CX-60 и CX-90 могат да се движат до 40 км/ч за 50 секунди единствено на електричество. Имайте поради, че това е с 0,33-kWh литиево-йонна батерия, заредена до най-малко 70 % заряд.

Основното тук е, че не всички меки хибриди са конструирани по същия метод, защото самият Тан признава, че Mazda3 M Hybrid и CX-30 M Hybrid не могат да работят единствено с електричество. Въпреки това, когато става въпрос за огромни продуктови транспортни средства - CX-60 и CX-90, напъните на Mazda за електрификация са единствено малко над останалите.

Източник: carguide.ph

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР