М етеоритите обикновено изгарят в атмосферата, но някои от тях

...
М етеоритите обикновено изгарят в атмосферата, но някои от тях
Коментари Харесай

Дронове ще търсят кратери от метеорити

М етеоритите нормално изгарят в атмосферата, само че някои от тях доближават до конфликт със Земята. И до момента в който откриването на огромните кратери е относително елементарно, то за по-малките е предизвикателство. Учените желаят да могат да намират повече дребни кратери, тъй като посредством тях ще се получи повече и по-добра информация за конфликтите на Земята и тяхната периодичност.

Скоро астрономите може да имат на помощ мрежа от самостоятелни дронове, оповестява Universe Today. Учени от Университета на Калифорниа, Института SETI, НАСА, Кеймдбридж и още научни институции от Съединени американски щати, Франция и Австралия оповестиха, че са основали система за самостоятелни дронове, които да търсят кратери от астероиди.

Те ще разчитат на интелигентни логаритми с машинно образование, с цел да могат да откриват дребни кратери, в това число "скрити " или на недостъпни места. Системата им употребява невронни мрежи, като е подготвена какви кратери да търси посредством база данни със фотоси. Изкуственият разсъдък към този момент може да разграничава метеоритните кратери в разнообразни терени, както и самите астероиди по отношение на елементарни камъни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР