Лютви Местан беше изведен с охрана от залата на окръжния

...
Лютви Местан беше изведен с охрана от залата на окръжния
Коментари Харесай

Изгониха с охрана Лютви Местан от съдебна зала в Кърджали

Лютви Местан беше изведен с защита от залата на окръжния съд в Кърджали, където се гледа следващото съвещание по делото за злополуката, станала край момчилградското село Загорско, при която почина 6-месечно бебе. Бившият политик е обвинен по случая дружно с другия лидер и татко на починалото дете Юсеин Ахмед, написа.

Местан беше предизвестен от съдията Георги Милушев няколко пъти да не нарушава реда в залата, с цел да не бъде отхвърлен от съвещание.

До изгонването на някогашният политик се стигна откакто той стартира да задава многочислени въпроси на движимостите лица, изготвили автотехническата експертиза за злополуката.

" Достатъчен ми е прокурорския произвол, с цел да бъда подложен и на правосъден ", репликира Лютви Местан съдията, който изиска да престане с въпросите. Магистратът прикани някогашния политик да напусне залата, а откакто не го направи, Местан беше изваден от правосъдната защита.

Последва реакция на бранителите на обвинения, които желаеха съдията и правосъдният състав да си създадат отказ с претекст, че са нарушени правата на клиента им.

След малко съвещание настояването беше отхвърлено с претекст, че то е безпричинно, голословно и в несъгласие на закона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР