Люти спорове обхванаха поредното заседание на Националния съвет на БСП

...
Люти спорове обхванаха поредното заседание на Националния съвет на БСП
Коментари Харесай

Червени се карат на пленума за листите

Люти разногласия обгърнаха следващото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия през днешния ден при разискването на съответните позиции за кандидатдепутатските листи. Въпреки че водачите по регионите от дълго време са избрани, алените още веднъж не се схванаха кой къде да застане и в без това изоставащата в електоралната си поддръжка Столетница в битка за място в идващия парламент.

Оказва се, да вземем за пример, че лидерът за Велико Търново Явор Божанков е пренаредил напълно гласуваната на конференцията на организацията листа. Вместо към този момент избраните лица, сложени на съответните позиции, той е вкарал там бесепари, които даже не са участвали на въпросната конференция. А по-късно е завел новия лист в Изпълнителното бюро и е свел до Корнелия Нинова своите лични избраници.

По информация на Lupa.bg вторият в листата на левицата в остарялата столица е дама от Свищов София Вергилова, която не била показана въобще на съвещанията до момента. Третият пък бил различен съгражданин на Божанков - от Горна Оряховица - шефът на локалната организация Огнян Стоянов. Така досегашният социалист, очакван за подгласник на някогашния народен представител - Михаил Михалев е бил изтикан в дъното на листата с евентуални депутати.

На " Позитано " 20 даже шушукали, че " украинският дипломат Виталий Москаленко " е пренаредил листата. А повода за сходни смешки е фактът, че самият Божанков след началото на войната на Русия в Украйна зае безапелационна антикремълска позиция. 

Търновският досегашен народен представител не взе участие в съвещанието на пленума, осведомиха още членове на Народно събрание. " Недопустимо е игнорирането на тайния избор, решил изхода от съвещанието на регионалния съвет за листите ", безапелационни са ядосани приятели. И предвещават избирателен провал за левицата в 4-и МИР Велико Търново. 

Междувременно един от любимците на Нинова - също лидер на листа за вота на 2 октомври Филип Попов, сбито разяснява, че междуособици за подредбата на кандидатдепутатските ранглисти постоянно е имало в партията, само че и преди, и в този момент, те се решавали без непотребен драматизъм. " Напрежение в Българска социалистическа партия постоянно е имало поради личностни ползи, само че левицата е подготвена за избори ", сподели той. 

Попов затвърди и желанието на левицата да върне хартиените бюлетини. А аргументът му е, че машините водели до ниска изборна интензивност, до деформиране на резултата, до висока тежест на купения избор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР