Лют спор в Народното събрание днес след искане от страна

...
Лют спор в Народното събрание днес след искане от страна
Коментари Харесай

Цензура в НС! Цвета Караянчева спира микрофоните на депутати от БСП

Лют спор в Народното събрание през днешния ден след искане от страна на опозицията българският министър-председател да бъде изслушан.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева няколко пъти спря микрофона на депутата от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев, а по-късно му сподели " да не ѝ размахва пръст ". В драмата сред тях се намесиха и квесторите.

По-късно Караянчева спря и микрофона и различен депутата от опозицията - Александър Симов.

От Българска социалистическа партия упрекнаха Борисов, че не е способен в областта на опазването на здравето.

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “ в дневния ред на Народното събрание да се включи чуване на премиера Бойко Борисов за софтуерните параметри на договаряните ваксини, включително количествата, както и условията към тяхното превозване.

В декларация от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че министър председателят Борисов желае да употребява Народното събрание като индулгенция за закупуване на ваксини. Обществото е разграничено по тематиката, а методът да има сигурност, е да се подсигурява информираността и прозрачността, добави Нинова:

„ Т.е. той е единственият, който може да ни даде справедлива информация по какъв начин завършиха тези договаряния, какви ваксини са контрактувани, какви количества, на какви цени, безвъзмездни, платени, наложителни, незадължителни. Тези въпроси не ги слагаме ние, слага ги българското общество “.

От ГЕРБ дефинираха държанието на Българска социалистическа партия като обсебеност. Депутатът Даниела Дариткова акцентира, че има задоволително информация по тематиката за имунизациите.

„ Не мога да позволи, че вие очаквате министър-председателят да показа контра индикациите за ваксино-профилактика против Covid-19. Здравният министър ще бъде тук и вие може да му зададете всички въпроси, които ви вълнуват и считам, че способените отговори ще ги получите точно от отрасловия министър “, уточни Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР