Лют спор в ефира си спретнаха политическият психолог проф. Антоанета

...
Лют спор в ефира си спретнаха политическият психолог проф. Антоанета
Коментари Харесай

Проф. Христова и доц. Пиргова в лют спор заради войната на институциите

Лют спор в ефира си спретнаха политическият психолог проф. Антоанета Христова и политологът и учител доцент Мария Пиргова в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз поради днешния разпитите на премиера и началника на кабинета в Прокуратурата.

„ Добрата вест е, че сякаш всичко е на масата и двете страни употребяват обществени причини, с цел да няма скрито-покрито. Гражданите до огромната степен ще се образоват от правосъдните процедури и ще се убедят кой какъв потенциал носи в тази война. Прокрадва се и политическият конфликт, който е доста мощен. От една страна държавно управление и всички, които желаят смяната, в това време влизат в борба с човек, който не излиза от процедурите. Всеки има своите мощни и слаби страни и няма приоритет “, счита проф. Христова.

„ Не става дума за война, а за ръководство, наместване на пълномощията. Тук става дума за натягане на психически детайли на война. Чисто управнически нищо не се случва. Цялото общество години наред вижда, че няма правдивост, правосъдната система не си прави работата “, добави тя.

„ Сменяме един корупционен модел, само че това би трябвало да се потвърди “, акцентира соц. Пиргова.

Според Антоанета Христова целият проблем е в многото говорене и прилагане на ПР повече в сравнение с би трябвало. „ Очакване в обществото не съществува. Има незабавно предпочитание за възприятието, че има правдивост. Съдебната система е комплицирана, хората не я познават задоволително. В правосъдната система има юристи, съдии, прокурори, институции и така нататък Опитът да се натрупа рейтинг на гърба на институциите би трябвало да спре “, уверен е политическият психолог.

„ Не може за ръководство да се приказва с психически настройки. Ако изпълнителната власт не ръководи вярно, правосъдната власт би трябвало да нанесе корекции. Кое е заслужено и кое не и кое е незаконно взема решение прокуратурата “, репликира доцент Пиргова.

„ Въпросните имена попадат в общественото пространство непрестанно. Защо могат да ни осъдят за това, че приказваме за някого, който не е наказан, а не го проверяват? Така ние и публицистите сме спънати. Да стигаме до там министър-председателят да носи данни на основния прокурор. Миналото не си е отишло, с цел да се завърне. Най-важни са конституционните промени. Не може ние като страна да не можем да се оправим с невижданата власт на прокурорите. Г-н Гешев не повдига никакви обвинявания “, възмути се доцент Пиргова.

„ Очевидно е, че поканата е, с цел да се покаже, че има процедури и закони и когато приказваш би трябвало да го докажеш. Оттук ще следват доста забавни неща. Това е първият урок по процедура, който дава основният прокурор. Следващият урок е, че този, който би трябвало да се сезира е събиращият доказателства орган – Министерство на вътрешните работи “, акцентира проф. Христова.

„ Има замазване на проблемите с акцията в прокуратурата – високите цени, закъснелият бюджет и така нататък Усещането от този залп е за отдалечен екот. Вот на съмнение е безусловно логически “, счита психологът.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи ще блокират Народното събрание с всички вероятни средства, тъй че да се забавят всевъзможни промени “, предизвести доцент Пиргова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР