Люси e може би най-известният набор от останки на ранни

...
Люси e може би най-известният набор от останки на ранни
Коментари Харесай

Ходил ли е първият човек изправен още преди 3.2 милиона години

Люси e може би най-известният " набор " от остатъци на ранни човешки предшественици. Затова не е необичайно, че учените постоянно ги преразглеждат и откриват нови и забавни обстоятелства към " първия човек ". Преди известно време те разкриха още едно доказателство, че Люси е можела да върви изправена също толкоз дейно, колкото и актуалния Homo Sapiens.
 Колкото по-късно стартираме да вършим секс, толкоз по-голям ще е... мозъкът ни
Колкото по-късно стартираме да вършим секс, толкоз по-голям ще е... мозъкът ни

Нова доктрина за еволюцията на индивида

И като се има поради, че тя се е скитала по Земята преди към 3 милиона години, това е удивително изобретение, което оказва помощ да се обясни една от най-важните стъпки в - ходенето на два крайници.

Останките на Люси са открити през 1974 година в долината Аваш в Етиопия. Тя е кръстена на песента на The Beatles " Lucy in the Sky with Diamonds ", която постоянно е звучала по тонколоните на откривателите по време на експедицията им.

Принадлежала е към типа Australopithecus Аfarensis - отдалечен родственик на индивида, живял в Източна Африка. От наша позиция типът наподобява много " първичен " - Люси е била висока едвам метър, тежала е към 28 кг и е имала дребен мозък, почти една трета от този на актуалния човек.

Екипът от учени съумява да възвърне 40% от скелета ѝ, което трансформира екземпляра в един от най-забележителните комплекти от остатъци на хоминини, откривани в миналото от този отдалечен интервал.

Някои детайлности за типа обаче остават неразбираеми. Една от дискусионните тематики е дали е можела да върви изправена, или придвижванията ѝ са били по-скоро като на шимпанзетата, които се опират и на предните крака.

Затова учени от Университета в Кеймбридж основават дигитален модел на мускулната конструкция на долната част на тялото на Люси. Използвайки медицински сканирания на костите и мускулите на актуалните хора, те пресъздават мускулите на всеки крак, изчислявайки по какъв начин би се движил естествено.

" В момента ние сме единствените живи същества, които може да стоим изправени ", споделят откривателите. Мускулите на Люси допускат, че тя е била толкоз опитна в двукракото придвижване, колкото и ние, като се е движила по метод, който не следим при нито един от животинските типове през днешния ден. "
 Homo erectus, първобитните хора, пещерите и по кое време стартират да употребяват огъня
Първата среща на индивида с огъня

И по какъв начин трансформира еволюцията

Изследването е забавно поради догатката, че двуногият метод на живот е преди увеличението на размера на мозъка. Затова отсам се слага въпросът дали е допустимо интелектът ни да се е развил в следствие точно на способността ни да вървим изправени, написа IFL Science. Това не е несъмнено, само че екземпляри като Люси могат да дадат търсения отговор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР