Люси Дяковска и Плевенската филхармония представя коледни концерти Аве Мария

...
Люси Дяковска и Плевенската филхармония представя коледни концерти Аве Мария
Коментари Харесай

Люси Дяковска изпълнява Аве Мария в София и Варна

Люси Дяковска и Плевенската филхармония показва коледни концерти " Аве Мария " в София - на 15 декември в зала " България ", и във Варна - на 22 декември, във Фестивален и конгресен център.

По думите им “Аве Мария ” - молитвата, която насочваме към святата Божия майка, е коледният музикален подарък на Люси Дяковска за публиката у нас, а музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за обич и вяра ще стоплят снежните страсти и ще разтуптят стотици сърца.

Ще прозвучат обичани  композиции за идните празници от целия свят, с текстове за най-красивото човешко създание, в аранжимент за оркестров състав и солисти. Концертната компилация е подбрана от Дяковска и е въодушевена от нейните музикални търсения от разнообразни елементи на света, персонални срещи, прекарвания и респект към музикалните обичаи.

В столицата Люси Дяковска ще си партнира с маестро Димитър Косев, а във Варна - с маестро Георги Милтиядов. В София, дружно с оркестъра на Плевенската филхармония, на сцената ще бъде и Националният филхармоничен хор " Светослав Обретенов " с диригент  Цветан Крумов.

В двата концерта ще вземат участие и солистите на Северняшкия отбор за национални песни и танци " Иван Вълев " - Плевен, музикален състав, учреден от дядото на Люси Дяковска - дълготраен диригент и началник на ансамбъла.

Аранжиментите в програмата са на Румен Бояджиев - наследник, Георги Милтиядов и Константин Добройков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР