Люксембург въведе полицейски час от 23:00 до 6:00 часа и

...
Люксембург въведе полицейски час от 23:00 до 6:00 часа и
Коментари Харесай

Люксембург с още по-строги мерки, въведе...

Люксембург вкара полицейски час от 23:00 до 6:00 часа и ограничи броят на хората от разнообразни семейства, които имат право да се съберат, поради новото повишаване на броя на инфектираните с ковид, съобщи Франс прес, като цитира изказване на държавното управление.

"Ситуацията през последните три дни се промени притеснително и здравната помощ би трябвало да продължи да бъде обезпечена ", изясни министър председателят Ксавие Бетел на конференция след съвещание на кабинета.

През идващия месец ще може да се събират единствено четирима души от разнообразни семейства. Освен това държавното управление реши, че масите в питейните заведения и заведенията за хранене също ще бъдат лимитирани до четири, а не до 10, както бе до момента. Отменят се и спортните надпревари за дилетанти.

В момента Великото херцогство Люксембург записва по няколкостотин нови случая на ковид дневно, като болестта се популяризира и в здравни заведения. Общият. брой на инфектираните е12 333, сочат последните публични данни, а смъртните случаи са 140.

Според Ксавие Бетел, адаптирането на наложените ограничавания е належащо, с цел да се подсигурява, че през идните седмици обстановката няма да излезе от надзор.

В момента в интензивните отделения в Люксембург на настанени 10 пациенти. Правителството счита, че обстановката е под надзор, само че се тормози от разпространяването на вируса в отходните води, за което заяви неотдавнашно изследване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР