Люксембург ще разреши отглеждането на канабис в малки количества за ...

Люксембург ще разреши отглеждането на канабис в малки количества за

Люксембург ще разреши отглеждането на канабис

Люксембург ще разреши развъждането на канабис в малки количества за персонална приложимост. Това ще стане като част от законодателни оферти на държавното управление за битка с закононарушенията, обвързвани с опиати, съобщи ДПА.

Проектът планува да бъде разрешено развъждането на до четири растения марихуана у дома и на едно семейство в Люксембруг. Хората ще имат право да имат и купуват до три грама канабис.

Глобите ще бъдат понижени, като ще варират от 25 до 500 евро, при сред 251 и 2500 евро в този момент.

Притежанието и използването на марихуана на публични места макар че ще остане неразрешена. Освен това полицейското наличие ще бъде засилено, служителите на реда ще бъдат снабдени с камери за тяло и е планувана учебна тактика за предварителна защита на използването на опиати.

Управляващата в Люксембург коалиция от известно време възприе концепцията за легализиране на развъждането, продажбата и потреблението на канабис за персонални потребности.

Според основания в Лисабон Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании по този метод Великото херцогство ще стане първата страна, въвела сходен режим в Европа.

Осъществяването на тези планове в Люксембург се отсрочи, а като една от аргументите за това държавното управление посочи избухналата пандемия от новия ковид.
/БТА/

Източник: dnes.bg