Люксембург е замразил 5,5 милиарда евро на руски физически и

...
Люксембург е замразил 5,5 милиарда евро на руски физически и
Коментари Харесай

Люксембург е замразил 5,5 милиарда евро руски активи

Люксембург е замразил 5,5 милиарда евро на съветски физически и юридически лица, което се равнява на около една трета от всички съветски активи, блокирани в Европейски Съюз. Това сподели външният министър на страната Жан Аселборн по време на тирада пред парламента във вторник, съобщи " Укринформ ".

" От общите активи на съветски физически и юридически лица, замразени в Европейски Съюз, към една трета са блокирани в Люксембург. 5,5 от 17 милиарда евро съветски активи бяха замразени в Люксембург вследствие на глобите на Европейски Съюз след офанзивата против Украйна ".

Аселборн сподели още, че в случай че няма смяна в държанието на Руската федерация, тогава ще последват нови санкции против нея. Той означи какъв брой е значимо Европейски Съюз да съхрани единството си. Според министъра не може да има " никакъв неутралитет " във връзка с войната.

В момента Люксембург е доставил на Украйна оръжие и логистика на стойност над 72 милиона евро, което подхожда на 16% от общия бюджет за защита на страната.

Европейски Съюз, Съединените щати и други съдружници на Украйна са замразили към 300 милиарда $ в запасите на централната банка на Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР