Люис Хамилтън триумфира в инфарктната надпревара за Гран При на

...
Люис Хамилтън триумфира в инфарктната надпревара за Гран При на
Коментари Харесай

Хамилтън триумфира в инфарктната надпревара за Гран При на Саудитска Арабия


Люис Хамилтън победи в инфарктната конкуренция за Гран При на Саудитска Арабия, надделявайки огромния си конкурент Макс Верстапен след едно епично съревнование и голям брой обрати. Двамата даже се удариха към 38-та обиколка, само че продължиха присъединяване си на пистата, а Верстапен получи и 5-секундно наказване. Тройката беше приключена от Валтери Ботас. Състезанието беше придружено от две прекъсвания и доста виртуални коли на сигурността.

Снимка: БГНЕС

 Хамилтън победи в инфарктната конкуренция за Гран При на Саудитска Арабия

От пол позишън започва международния първенец Люис Хамилтън, а огромния му съперник Макс Верстапен потегля трети, като ще би трябвало да се изкачи най-малко едно място нагоре. На първо редица, до британеца, стартира финландеца Валтери Ботас.

След първите обиколки двамата водачи на Мерцедес съумяха да се укрепят на първите две места, само че нидерландецът Верстапен се доближаваше непрекъснато до финландеца за второто място.

В 10-та обиколка един от опашкарите в колоната Мик Шумахер се удари на един от завоите и трябваше да излезе кола на сигурността. В този миг Валтери Ботас и Люис Хамилтън влязоха в бокса, до момента в който Макс Верстапен реши да остане на пистата. Този ход можеше да бъде нож с две остриета.


Снимка: БГНЕС

 Хамилтън победи в инфарктната конкуренция за Гран При на Саудитска Арабия

Няколко обиколки по-късно, в 14-та, беше краткотрайно спряно надпреварата, което наложи още един рестарт. Мъките в Саудитска Арабия обаче продължиха, откакто Шарл Льоклер извади от играта Серхио Перес, а Никита Мацепин се вряза в задницата на Джордж Ръсел. Така надпреварата беше спряно за повторно.

След втория рестарт на конкуренцията Верстапен направи чудесна първа обиколка, след което обаче Хамилтън се залепи зад нидерландеца и двамата започнаха люта гонитба.

Снимка: БГНЕС

 Хамилтън победи в инфарктната конкуренция за Гран При на Саудитска Арабия

Нещата малко по малко започнаха да стават все по-напрегнати сред двамата, а кулминационната точка пристигна в 38-та обиколка. След като Макс Верстапен се опита да върне позицията на Люис Хамилтън, британецът заби носа си в гумата на болида на нидерландеца, само че за благополучие и двамата продължиха гладко на първа и втора позиция. Инцидентът обаче остана под следствието на стюардите.

В последна сметка обаче младият нидерландец беше осъден с 5 секудни, а половин обиколка по-късно той остави Хамилтън да го мине, с цел да може британецът да поведе.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР