Люис Хамилтън прекъсна своята негативна серия в квалификациите във Формула

...
Люис Хамилтън прекъсна своята негативна серия в квалификациите във Формула
Коментари Харесай

Хамилтън прекъсна негативната серия и ще стартира първи на Гран при на Унгария във Формула 1

Люис Хамилтън прекъсна своята отрицателна серия в квалификациите във Формула 1 и ще потегли от полпозишъна в утрешната Гран при на Унгария. За седемкратния международен първенец това е първи полпозишъна от Гран при на Саудитска Арабия в края на 2021 година.

Британецът завоюва своята 104-та първа стартова позиция с една страхотна обиколка в самия края на квалификацията, в която той реализира 1:16.609, с цел да победи с 0.003 секунди Макс Верстапен в разногласието за полпозишъна. Втората редица на стартовата решетка на следващия ден ще бъде за водачите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри, които още веднъж демонстрираха страхотното движение, което демонстрираха и на „ Силвърстоун “ преди две седмици. Двамата бяха със надлежно 0.085 и 0.296 по-бавни от Хамилтън.

Изненадващо на петата позиция през днешния ден се класира водачът на Алфа Ромео Гуаню Джоу, който ще подели третия ред с Шарл Леклер. Съотборникът на Джоу Валтери Ботас ще потегли седми, а до него на осмото място ще се подреди Фернандо Алонсо.

Голямата жертва на първата фаза на квалификацията, в която водачите можеха да употребяват единствено твърдите гуми на Пирели, беше Джордж Ръсел. Британецът, който преди година бе над всички в сесията за място на „ Хунгароринг “, даде едвам 18-то време и напусна борбата за първото място през днешния ден след първите ѝ 18 минути.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР