Люис Хамилтън грабна 73-и полпозишън в кариерата си след невероятна

...
Люис Хамилтън грабна 73-и полпозишън в кариерата си след невероятна
Коментари Харесай

Хамилтън ще стартира от полпозишън в Австралия след изумителна квалификация

Люис Хамилтън сграбчи 73-и полпозишън в кариерата си след невероятна подготовка в Гран при на Австралия. Световният първенец отхвърли съперниците си с съвършена обиколка в края на сесията, която му разреши да изпревари водачите на " Ферари " Кими Райконен и Себастиан Фетел.

" Сърцето ми продължава да бие доста учестено, беше невероятна подготовка. Много съм благополучен от тази обиколка, постоянно се боря за съвършеното прекосяване и мисля, че този път се получи. Беше изненадващо за нас да забележим какъв брой добре се оправят " Ферари ", само че при последната ми обиколка съумях да работя по-добре с гумите ", сподели Хамилтън след квалификацията.

За седми път Хамилтън ще започва първи на пистата " Албърт пакр ", което е връх за австралийското трасе. Преди година обстановката беше същата, само че в надпреварата британецът беше изпреварен от Фетел.

Квалификацията се организира при променливи условия, откакто в последната свободна подготовка трасето беше мокро. То изсъхна, само че температурите непрекъснато падаха. Кими Райконен беше първият водач, който записа бърза обиколка в първата част от квалификацията. Световният първенец за 2007 година реализира добър резултат незабавно след излизането на пистата и всички се равняваха по достижението му 1:23.096.

BREAKING: TOP THREE FROM QUALIFYING

Hamilton smashes the lap record to take his SEVENTH Pole in Melbourne
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР