Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила,

...
Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила,
Коментари Харесай

Ето какво ви пречи да имате пълноценна връзка

Любовта не е лесна на никоя възраст. Нито има правила, нито се оставя да й бъде заповядвано, нито се подчинява на разсъдъка. Въпреки че от време на време е добре да има известна доза разсъдък, любовта е възприятие и приятност.

Любовта обаче може да бъде и тъга. Понякога прекрачваме границата и се вкопчваме в някого, без да си даваме ясна сметка, че се унижаваме, че подронваме достолепието си, а че по този метод отблъскваме индивида насреща още повече.

Дори в най-съвършената връзка има пукнатини. Ако от време на време се чувствате като в задънена улица и изпитвате възприятие на невъзможност, евентуално има аргументи за това. Според психолозите и специалистите по фамилните връзки съществуват някои спънки, които се коренят в нашия темперамент и нашите привички, които ни пречат да имаме пълноценна връзка.

1. Имате прекомерно доста ползи.

По принцип е хубаво да поддържате разнообразни занимания, да практикувате разнообразни умения, спортове и така нататък Човекът, който не е залепен за колегата си, а има персонално пространство, нормално е благополучен. Но без да прекалявате.

2. Пристрастени сте към телефона си.

Ако отговаряте незабавно на всяко известие на телефона си; подскачате при всяко позвъняване, няма по какъв начин сътрудникът ви да се усеща обичан в тази връзка. Вие също не можете по този метод да гребете с цялостни шепи от тази връзка. Ако имате проблем с разминаването сред действителен и виртуален живот, би трябвало да си направите  сериозна равносметка.

3. Очаквате всичко да е съвършено.

Това няма по какъв начин да стане. Само по сантименталните филми и книги. Голяма неточност е да пренасяте измислени истории на измислени герои върху действителния си живот. Когато един път вечно приемете, че нито вие, нито сътрудникът ви сте съвършени, даже разногласията могат да бъдат градивни.

4. Сравнявате се с другите.

Най-голямата неточност. Не гледайте другите и не приемайте за чиста монета това, което те ви споделят. Нито това, което виждате в обществените мрежи. Не е същинският живот този. Не е същинската обич тази. Струва ви се, че постоянно някой е по-щастлив от вас. И несъмнено има милиони хора, доста по-щастливи от вас. Но щастието няма потребност от ранглисти. Достатъчно е да приемете, че сте в естетика със себе си и се чувствате вътрешно задоволени – без значение на кое ходило в йерархията на живота се намирате.

5. Измисляте си комплекси.

Не харесвате тялото си, не харесвате косата си и така нататък Едва ли някой харесва безусловно всичко по себе си, само че значимото е да не позволявате това да построи комплекси у вас. Обичайте себе с, с цел да ви обичат и другите.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР