Любовта изисква доверие, но понякога дори да има любов, се

Любовта изисква доверие, но понякога дори да има любов, се ...

Как да се справите с лъжлив партньор?.


Любовта изисква доверие, но понякога дори да има любов, се намесват лъжите. Никой не обича да бъде лъган, особено от близките си. И все пак, ако това се случи и вие го разберете, трябва да вземете мерки, за да не пропадне връзката/бракът ви.

1. Не игнорирайте лъжите

Човек лесно може да се отдаде на самозаблуди, защото не иска да приеме, че любимият човек го лъже. Не се убеждавайте, че си фантазирате, когато засечете някои несъответствия в думите му. Приемете, че въпреки любовта ви, той/тя може да ви лъже.

2. Какъв подход да изберете

Когато сте готови да се изправите пред партньора и да го конфронтирате, не го обвинявайте директно. Вместо да се фокусирате върху причините за лъжата, му/ѝ обяснете как се чувствате от другия край. Така той/тя няма да се чувства атакуван и може да опита да се обясни сам/а, чувствайки се виновен/а.

3. Бъдете директни

Бъдете директни. Заобикалките и ходенето на пръсти не помага. Така само му/ѝ давате шанс да се измъкне от ситуацията. Задавайте директни въпроси.

4. Не търсете оправдания

Някои лъжи са по-малко болезнени, някои дори са „бели лъжи“, но лъжата е лъжа и не я оправдавайте. Дори да е казана с добри намерения, това не я прави нещо положително и правилно.

5. Слушайте внимателно

За да има диалог, трябва да се изкажат и двете страни. Важно е да сте спокойни, когато поставите въпроса пред партньора си, за да му/ѝ дадете шанс да говори. Слушайте.

6. Доверете се на инстинкта си

Дали да му/ѝ повярвате или не зависи само от вас. Доколко познавате другия? каква е вашата история? Друг път лъгал/а ли е? И най-важното доверете се на инстинкта си. Ако смятате, че това няма да се случи пак и можете да простите съответната лъжа, направете го. Но не се съветвайте с други! Това е вашият живот, вашият партньор и никой не може да ви влезе в положение.

Източник: tialoto.bg