Любовта има различни символи, но има едно растение, за което

...
Любовта има различни символи, но има едно растение, за което
Коментари Харесай

Цвете на любовта, кралица на козметиката, лечител на болките: мирта

Любовта има разнообразни знаци, само че има едно растение, за което се споделя, че е знак и знак за любовта. Това е миртата.

Вечнозелено дървесно растение с красиви бели цветове, излъчващи прелестен мирис.

Много растения се включват в състава на козметични артикули, само че забавното тук е, че миртата се употребява за ароматизиране на мъжка козметика.

Според някои източници, миртата се е употребила за ароматизиране на тоалетна вода, наречена "ангелска вода " още в междинните епохи.

Днес растението към момента се употребява засилено в козметичната промишленост, изключително за артикули, третиращи кожни възплания. Листата на миртата се употребяват като фалшификация в ястията от доста време.

Освен прекрасен мирис, растението доставя организма с потребни микроелементи. Растението е основен участник в разнообразни разкази от гръцката, римската митология и еврейските сказания.
 Аксесоар за заплащане Edna предлага Аксесоар за заплащане
На островите Корсика и Сардиния от мирта се прави мнодо апетитен ликьор "Mirto”, като се накисват листа от мирта в алкохол. Този ликьор е прочут като една от емблемите на остров Сардиния.

Има два разновидността на напитката – росо и бианко, сходно на мартинито. Миртата, като фалшификация, се е прибавяла като главен мирис в истинската рецепта на италианския колбас мортадела.
 г
Ако към момента не сте пробвали ароматът на растението, поправете този пропуск.

А повече за изгодите от миртата вижте в галерията ни ТУК
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР